Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Eä - hrvatski Tolkien portal
Soulsaver
Pages: (42) < [1] 2 3 4 5 6 ... > ( Go to first unread post )
Rase u LOTR-u, Vasa misljenja
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Tinúviel
Posted: Oct 3 2006, 03:38 PM 618631

Still in love

Group: Members
Member No.: 548

Dakle....

Ovaj topic zamjenjuje stari poll koji je imao samo tri ponudjena odgovora: elfove, humane i dwarfove. Da ne bude nikakvih ogranicenja, necemo uopce stavljati poll vec otvoriti topic u kojem ce svi moci reci ono sto misle o svim rasama koje su vidjene u Filmu.
Takodjer, ovo nije biranje najbolje rase, ovdje nece biti prepucavanja koja je bolja i zasto, vec ce se razgovarati O NJIMA. sleep.gif

Ugodno postanje veliki.gif hug.gif

Tinúviel
Posted: Oct 4 2006, 12:24 PM 618999

Still in love

Supac. klap.gif
Ja prva odgovaram jumpy.gif

Dakle... meni su najbolji elfovi. wub.gif Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje... Da ne govorim o anatomiji njihovih usiju ili o dugoj kosi. wub.gif
I nacin na koji barataju lukom i strijelom. klap.gif Ne bi se oni uprljali i isli u borbu face to face nego lijepo srede dušmana izdaleka. tongue.gif
Ajde, to im je mali minus bas kao i besmrtnost. a_ne.gif Tko bi htio zivjeti vjecno? rolleyes.gif

Iza elfova slijede humani kao moja druga najdraza rasa wub.gif (prvenstveno Boromir i Aragorn. wub.gif )Ljudi jesu slabiji, ali upravo je ta njihova nesavrsenost njihova car. wub.gif

Aaah, ma svaka rasa ima mane i prednosti. bonk.gif

Na kraju jedna poruka mira za sve rase ali i membere koji ce se htjeti svadjati oko njih: Image Hosted by ImageShack.us

tongue.gif

Ellin
Posted: Oct 4 2006, 02:05 PM 619023

Ithilwen

Member No.: 228

QUOTE (Tinúviel @ Oct 4 2006, 01:23 PM)
Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje...

vec vidim suncicinu facu... roflmao.gif

ali nije ni moja puno bolja. bigsadeyes.gif U filmu, elfovi definitivno nisu ono sto su u knjizi. doh.gif Nisu mi bas nesto bajni ovdje. doh.gif

Ako moram reci koja rasa mi se u filmu cini najbolje prikazana, onda cu reci da su to hobiti. tongue.gif Nekako, najbolje su mi bas oni prikazani, kao i njihove osobine - vidi se lijepo njihov nacin zivota, njihova jednostavnost i ljubav prema prirodi. yes.gif wub.gif kako ono ide jedna recenica u uvodu (to je u EE, kad bilbo prica o hobitima) - ne mogu se tocno sjetiti, ali bilbo kaze nesto u stilu "we celebrate a simple life". wub.gif

nemojte me udavit ako sam krivo napisala citat. tongue.gif

Tinúviel
Posted: Oct 4 2006, 02:11 PM 619031

Still in love

QUOTE (Ellin @ Oct 4 2006, 03:04 PM)
U filmu, elfovi definitivno nisu ono sto su u knjizi. doh.gif Nisu mi bas nesto bajni ovdje. doh.gif

Ali ovo je topic o filmu, a takav sam ja dojam stekla o njima u filmu (a zadnji puta sam ga gledala davno doh.gif ). yes.gif

A sad idi u topic Novi obozavatelji pa ces vidjeti kakvo je moje iskustvo s knjigom. rofl.gif Pitaj me za par tjedana sto stvarno mislim o elfovima pa cu ti onda dati recenziju. tongue.gif

Edited by Tinúviel - Oct 4 2006, 03:14 PM

arien
Posted: Oct 5 2006, 12:08 AM 619326

aurë entuluva

Group: Moderator
Member No.: 155

QUOTE (Ellin @ Oct 4 2006, 03:04 PM)
Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje...

vec vidim suncicinu facu... roflmao.gif

user posted image

plemenitost silly.gif gracioznost silly.gif za vrijeme prvog gledanja fotra (kada je Arwen otisla s Frodom) zamisljala sam Elronda kao nekakvog vraca, poglavicu indijanaca ili stovec doh.gif blink.gif ono, plesovi na kisi, sklad s prirodom, duhovi i totemi... conf44.gif tongue.gif

i trebalo mi je dugo dok nisam shvatila da su Oni iz Loriena sa lukovima i strijelama zapravo elfovi, ne elfice bigsadeyes.gif
blagost i gracioznost sleep.gif aha mellow.gif

nja, postoji samo nekoliko scena u kojima su mi ispali bas ono... wow.gif elfovski tongue.gif
npr. kada se u Moriji, na stepenicama Legolas okrene i kaze "Gandalf!" roflmao.gif ne znam zasto, ali to je trenutak kad Legolas ne pokusava postici nekakav efekt suzujuci oci i izgledajuci kao mellow.gif zapravo, ne, ne mogu naci smajli da to opise roflmao.gif

eh da, i onaj trenutak kad se Arwen nasmije u Minas Tirithu tongue.gif mislim da je to jedini put da se nasmijala u filmovima blink.gif doh.gif

i prvo pojavljivanje Galadriel i Celeborna u Lorienu klap.gif wow.gif

elfovi u Shireu klap.gif wub.gif

i oni elfovi s lampionima koji odlaze iz Rivendella eureka.gif klap.gif

Ljudi jesu slabiji, ali upravo je ta njihova nesavrsenost njihova car. wub.gif

notworthy.gif veliki.gif wub.gif

ne znam jesam li spomenula ikad, ali jedno vrijeme sam obozavala Easterlinge veliki.gif bigsadeyes.gif wub.gif genijalni su bigsadeyes.gif veliki.gif notworthy.gif

antocjo
Posted: Oct 5 2006, 07:58 AM 619355

By the blood of the Lamb is my life kept safe

Group: Admin
Member No.: 5

QUOTE (arien @ Oct 5 2006, 01:07 AM)
nja, postoji samo nekoliko scena u kojima su mi ispali bas ono... wow.gif elfovski tongue.gif

meni je scena u RotK-u kad ona dva elfa prekovavaju Narsila wow.gif

tu mi bas djeluju elfovski kao iz Silmariliona... klap.gif

Camthalion
Posted: Oct 5 2006, 08:24 AM 619361

tupatapac

Member No.: 614

od ljudi me se najviąe dojmiąe rohanci yes.gif definitivno.

imaju mi onu neku crtu između unsure.gif kak da se izrazim unsure.gif easy ridera i vikinga ,po općoj filozofiji čast,konj,zakletva,vjetar u kosi.
a i kad se se sjure u onu masu pred minas tirithom.......
whistling.gif najeľľľľ

ma ne znam se trenutno izrazit conf44.gif

scarlett
Posted: Oct 5 2006, 08:49 AM 619363

At the end of the day you
get nothing for nothing.

Member No.: 682

Ljudi i to iz Gondora.
Zašto? Ne znam baš, ali oni su mi uvijek bili najbliži.
Zapravo me svi ostali plaše... ph34r.gif

Oni elfovi su mi hladni i zbilja me ili straše ili me iritiraju lookaround.gif
Patuljci me samo iritiraju ili su mi dosadni.
Hobiti su slatkiši, ali i najslađa dječica te nakraju ubiju u pojam doh.gif
Dakle, OK su u malim dozama (ovo se ne odnosi na fellowship hobbits wub.gif ... osim sama)
Orke i ostali gadni stvorovi su ili ljigavi ili zli, pa mi se gade.
Rohanci pak imaju konje, a ja se bojim konja iliti, nisu mi baš nešto.
Iako, su Theoden, Eomer wub.gif i Eowyn OK booyah.gif

A Gondorci imaju cool Argonathe, PREKRASAN, NAJLJEPŠI grad u ME wub.gif
I volim i Aragorna, Boromira i Faramira hug.gif i sve je super osim Denethora i onih gadnih kaciga kao iz jedne reklame rolleyes.gif

Dakle, Gondor it is!!! wub.gif

elrond
Posted: Oct 5 2006, 09:22 AM 619370

Vala

Member No.: 29

elfovi, of course, bili mi i ostali zakon booyah.gif od prvog čitanja do današnjih dana, prvorođeni, najljepša djeca iluvatarova i što više čitam tolkiena, draži su mi, ......ako je takvo što uopće moguće wub.gif wub.gif
patuljci su mi simpatični hedonisti (uglavnom)
loši dečki su loši dečki, humani? ustvari nemam posebno mišljenje o njima, ustvari nikad ih nisam doživljavao na način kao elfove...hobiti? sviđa mi se njihov odnos prema životu, ali ne u svim segmentima, istari? imaju u sebi "ono" vilenjačko, vrlinu, vrijednotu koja daje smisao cijeloj pripovijesti .....

Lady Gladden
Posted: Oct 5 2006, 10:58 AM 619420

<b><span style=

Member No.: 78

elfovi... sleep.gif zato kaj su meni graciozni i elegantni i puni stila... bar na filmu. ne pricam o knjigama...

zatim gondorci... wub.gif ne znam, ta njihova ljudskost im daje toliko cara... cry.gif

onda enti... wub.gif mudri, spori, simpaticni, a opet- toliko snazni, hrabri i lukavi.gif opasni...

Beregond Ancalimon
Posted: Oct 5 2006, 11:27 AM 619426

Member No.: 601

Idemo od loseg prema boljem tongue.gif

Elfovi su meni osobno ispali previse.... doh.gif znate cec dobro. Najveci problem je sto nije stavljena distinkcija izmedju muskarca i zene vilenjaka i x puta mi se desilo, prvi put kad sam gledao film, da zamjenim spolove doh.gif
U knjizi su vilenjaci odlicni yes.gif u Silmu jos bolji ali u filmu nisu se proslavili no.gif barem ne u onom smislu kako sam ih ja vidio.

Nakon toga sljede patuljci yes.gif oni su ispali bolje od vilenjaka ali ima jedan mali sitni problemcic a to je da je Gimli davao stih humora toj rasi sto ne mora biti nuzno lose jer u ostalom oni i jesu bili vrlo prijateljski raspolozeni yes.gif

Drugo mjesto zauzimaju definitivno hobiti yes.gif Kad ih vidis, ono njihovo ponasanje i sve... wub.gif slatko, bez danjeg.

Prvo mjesto pripada ljudima wub.gif I oduvijek ce pripadati i ja vjerujem da su u filmu oni ispali najbolje yes.gif Snazni i ponosni ali ujedno i podlijezu onome sto i svi mi yes.gif Sto mi se najvise dojmi, priznaju se te pogreske yes.gif

Elbereth
Posted: Oct 5 2006, 11:54 AM 619444

*

Member No.: 423

Meni su najbolji elfovi.
Zbog njihove ljepote, i blagosti, gracioznosti i plenemitosti kao sto su i ostali spominjali. Onda zbog te njihove povezanosti s prirodom i zivotinjama takodjer.
I puno su vjerniji i bolji od ljudi. wub.gif wub.gif wub.gif

Ali meni je iskreno malo tesko odijelit knjigu iz filma. Ja sam citala i gledala i jedno i drugi i nekako mi se sve ili barem vecina tog spojila... Nije da mi ja zao od tog...
Film je nekako upotpunio dojmove o vilenjacima koje sam imala od knjige i oni su mi uvijek bili i ostali najdrazi. wub.gif

cirdan
Posted: Oct 5 2006, 12:46 PM 619481

Petitioner to the Council

Member No.: 677

QUOTE (Tinúviel @ Oct 3 2006, 03:37 PM)
Dakle....

Ovaj topic zamjenjuje stari poll koji je imao samo tri ponudjena odgovora: elfove, humane i dwarfove. Da ne bude nikakvih ogranicenja, necemo uopce stavljati poll vec otvoriti topic u kojem ce svi moci reci ono sto misle o svim rasama koje su vidjene u Filmu.
Takodjer, ovo nije biranje najbolje rase, ovdje nece biti prepucavanja koja je bolja i zasto, vec ce se razgovarati O NJIMA. sleep.gif

Ugodno postanje veliki.gif hug.gif

Od poznatijih rasa najbolji su mi patuljci.Zašto?hmm.I guess zato što volim hladno oružje poput sjekire, a svi znamo da su oni baš u tome najbolji.PS:sviđaju mi se i njihove brade!

Od "drugih" najbolji su mi Easterlinzi/Istočnjaci.Oni njihovi oklopi i oružja su stvarno the best.Jači su i brojniji od Haradrima, te imaju više uspjeha u bitkama cool.gif .Nekako su me uvijek u svemu privlačile one rase koje su bile mističnije, o kojima se tako puno nije pričalo.

rían
Posted: Oct 5 2006, 02:38 PM 619567

nesto kao gordan

Member No.: 638

ja se uglavnom ne bi mogla odlučiti za jednu najdražu rasu u filmu, jer su
sve posebne i one zajedno čine ME....

svaka rasa ima ono nešto:

elfovi mudrost , gracioznost (ok prikazane u filmu) i drevnost....
patuljci nekakvu čvrstoču, humor....
humani cool.gif pogotovo rohanci (i gondorci) su zakon-ne znam
točno zašto...
hobiti su dobra dječica, žive u svom svijetu i ne zabrinjavaju
se previše oko tuđih problema...
orci....nisu ono krivi što su nakazni...
no.gif
enti su stari, mudri na neki čudan način....dio prirode

wub.gif wub.gif wub.gif

Lady Gladden
Posted: Oct 5 2006, 02:39 PM 619568

<b><span style=

Member No.: 78

meni su i orci super... yes.gif ono, sirovnjaci kojima je samo do fajta, klope i svade... booyah.gif

a takvih ima i u RL... yes.gif

617 replies since Oct 3 2006, 03:38 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (42) < [1] 2 3 4 5 6 ... >
Back to O filmu "Gospodar prstenova"