|
|
| elrond |
| Posted: Jul 4 2007, 10:38 AM 766800 |

|
|

Vala

Group: Members
Member No.: 29

|
| QUOTE (Camthalion @ Jul 4 2007, 09:38 AM) |
ne mogu doć seb od smijeha elronde meštre zaplužio
|
pa je.....no, da, kad netko lupi nešto sl, u osobnom internom slengu, zovem ga oratorom lapsusa, .......micekom u brazdi......no predugačko je za objašnjavati, uglavnom ima logike u petom ili šestom lingvističkom korjenu |
 |
| elrond |
| Posted: Jul 4 2007, 10:45 AM 766806 |

|
|

Vala

Member No.: 29

|
| QUOTE | Faramir11 Posted: Jul 4 2007, 10:42 AM Imao sam prestarsne nocne more
Jedna je da su svi memberi pod vodstvom ludog, mahnitog admina i vec otprije poznatog opsjednutog Hobbita poceli harati Boardom i spamati gdje su stigli ne obaziruci se na moderatore koji su takodjer spamali, a cak je i Elrond spamao
Drugi san je da se moja mater udala za nekog crawlera i da je vjencano odrzano medju ludim gostima koji nisu znali sto se dogadja u ranojutarnjim satima nakon sto su se ispuhali u masovnom spamanju
Nedaj boze vise ovakvih snova
A jutro je tako lijepo
|
bravo meštre respect uljepšalo mi dan, noć, što već sad jest |
 |
| arien |
| Posted: Jul 7 2007, 09:18 PM 768555 |

|
|

aurë entuluva

Group: Moderator
Member No.: 155

|
| QUOTE (Anira @ Jul 7 2007, 10:05 PM) | Art of the Hr Tolkien board 
by Anira, the half-elf 

|

ako ovo nije za bob, ne znam sto je |
 |
| Ellin |
| Posted: Jul 9 2007, 06:20 PM 769074 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
sunce nase. 
ovo je za nobela. 
quest je napokon mrtav. nadam se i pokopan... 
| QUOTE (arien @ Jul 9 2007, 07:02 PM) | ~ dva bica u skripcu, a o morgothu da se i ne govori ~ – bilo jednom u MEu –
Dan je prolazio kao i svaki drugi dan, otezuci se u beskonacnost. Arien je gubila vrijeme buljeci u oblake; cekajuci da joj radno vrijeme zavrsi i da ju NetkoDrugi zamjeni. Stvarno nije voljela svoj posao – bio je dosadan, zatupljujuc i jadan. I naravno, o njemu je ovisila cijela Arda, od najsitnije alge do najviseg drveca. Pa, racunaju na mene, zar ne? – pomislila je po 43029. put ove godine i preokrenula ocima.
Mali detektivi oduvijek su lose prolazili u svijetu gdje: a) elfovi ne ostavljaju otiske na zemlji; b] humani nestaju iz vidokruga stavljanjem nedefiniranih predmeta na nedefinirane dijelove tijela; c) ainuri koriste moci kako bi (uspjesno) zavarali sve ostale.
Bas lijepo sto arien nije bila mali detektiv, nego mali vojnik. Manje lijepa stvar se odnosila na uobicajen posao malih vojnika – pomesti citavo sranje koje su napravili veliki vojnici.
Otvorila je oci i udahnula, upijajuci prizor oko sebe s rastucim gadjenjem.
Krchma. Nenenenenenene...
Bila je na rubu bijesa, smijeha i suza, ali zbunjenost joj nije dopustila da odluci kojim redom ce ih sve iskoristiti. Najvise ju je zivciralo sto je sve tako kronicno... stajalo. Cinilo se da se nikome ne zuri privesti ovo mucenje kraju. Heeeej, ja sam smrtan covjek! Nemam toliko vremena da ga provedem u opsadi besmrtnog Vale koji se zeli igrati osvajanja svijeta.
Zivciralo ju je sto nije mogla nista uciniti, sto je imala (relativnu) kontrolu jedino nad sobom (djelomicno), i sto nije posjedovala Moc da kaze: prestanite svi sa glupostima, ponasate se kao Noldori u svojim najgorim izvedbama drame "Rodoubojstvo i prijatelji".
Stvari preuzimam u svoje ruke... sada.
Oboruzala se razlicitim machevima, nozevima, bodezima i zlicicama za chaj, za koje je krchmar izjavio da su ostrije od gore_spomenutih nozeva. Bolje je biti pripremljen na sve, nego nemati zlice za chaj u kljucnom trenutku. Posudila je luk i strijele nekog elfa bez pitanja, sa stola pokupila sve palachinke zamotane u lisce mallorna (iako bi se kladila da je to bio obican javorov list), otisla do Gufija i probila se kroz strazu koja ju je nastojala zadrzati. Istina, koristila se prljavim trikom koji si nikad nece oprostiti... podijelila im je palacinke.
I do not belive this darkness will endure, as long as my pancakes are sunny side up 
A kad je bal...
Uzela je list od mallorna, omotala ga oko strijele, okrenula se, pogledala prema suncu i ispalila.
Arien uopce nije shvatila sto se dogodilo u tom trenutku. Samo je bila svjesna cinjenice da stoji. U normalnim uvjetima, zastoj u zraku cinio se kao savrsen preduvjet koji bi omogucio spektakularan pad na tlo. U normalnim uvjetima, njen brod nije bio sposoban ploviti sa istoka na zapad i onda roniti do istoka kako bi ponovila citav put. U normalnim uvjetima (sobna temperatura), ona ne bi imala 5500°C.
Medjutim, nasla se u normalnim uvjetima i pocela padati uz pratnju vlastitog vristanja vrlo visoke frekvencije.
Zemlja zove Arien... *
Njen brod se raspao na fotone u sudaru s Ardom. Trebalo joj je nekoliko sekundi da shvati da je besmrtna. PLAP (sluzbeni naziv za Posljednji LAurelinov Plod) je bio siguran – Vardini formalni blagoslovi su ipak bili od neke koristi. Izvalila se na zemlju od cistog olaksanja sto se nije slomio. Yavanna bi ju ubila da je ubila posljednje ostatke ubijenog drveta.
Sto je poslo krivo?
Kada je vidjela da inace mala crvena kugla na nebu postaje velika crvena razbijena kugla na zemlji, arien ups i ispustila dokaze (luk, strijele, zlice) iz ruku.
Najveci shok je bio nedostatak svjetla. Zapravo, svjetlo je jos uvijek postojalo, samo nije dolazilo iz pravog smjera. Sirilo se, i cinilo se kao da ga ima posvuda, iako je nebo bilo potpuno tamno. Mogao se vidjeti i odsjaj zvijezda. Nisam kriv. Ne zelim biti kriv... Postoji 1000 objasnjenja zasto je sunce moglo biti sruseno sa neba. Urota, pobuna na brodu? Izdaja iznutra? Mozda je programirano samo za odredjen broj izlazaka? Mozda je gravitacija konacno pobijedila svoju vjecnu bitku? Mozda strijele ipak pronadju svoj put do zvijezda?
Nda... Biram odgovornost.
S Gufijem je otisla do mjesta "nesrece" i naisla na poluludu osobu s grancicama (vjerojatno posljedica prolaska kroz nekoliko krosnji najrazlicitijeg sadrzaja) u kosi svih boja (zuta–crvena–narancasta [kosa, ne grancice]) i jezivim sjajem u ocima.
Obje su se zbunjeno zagledale jedna u drugu.
– Tko si ti? – progovorile su istovremeno s jednakom dozom nepovjerenja. – Ja sam... – obje su stale. – Arien – dvoglasno.
Sutnja je trajala prilicno dugo. Arien ( – Je li ovo "Skriveni palantir"? – zahtjevala je odgovor ostrim, nepovjerljivim (i nepotrebnim, da se arien ( – Paaaa, mi zapravo posjedujemo samo 7 palantira – oprezno odgovori arien ( Arien ( – Jesu li to palacinke? – odusevljeno je upitala. – Ovaj... – arien ( – Ne. Samo me zanimalo. Nego, zivcira li i tebe sto te zovu suncica? – zvucala je blago ironicno. – Kako znas... – zastala je – Tako su mi se rugali kad sam bila mala. Znaci, tebi mogu zahvaliti za taj prekrasan nadimak? – pocela je rezati – Zbog njega jos uvijek imam traume. – Nije to nista – odgovori Arien ( arien ( – Cuj, imamo malih problema. – Ne opet! Stvarno se ne zelim baviti ubijanjem zmajeva, to ostavlja mrlje. Nedavno sam odbila i ponudu od Thorina, zovite Earendila za takve stvari, on ima vise iskustva. – Ma neee... kakvi zmajevi? – arien ( ) – Mislila sam na Morgyja. – Morgy Balboa? – Ne, Bauglir. – Onaj koji sepa ili onaj s crnom kosom? – A ima ih vise? – Ne.
Boli me glava.
– Ngh... Mozes li ista napraviti da prestane opsada sela? Vec lagano dosadjuje. Zapravo, mozes li napraviti nesto da on prestane zeljeti vladati ME–om? – Ne znam. Mogu pokusati. – neobvezno je rekla gledajuci u neku tocku iza nje. – Je li ono ljubicasti konj? – Ne. – I mislila sam.
Arienx2 su pogledale svoje djelo x2 u divljenju.
Ovim u(na)govorom, Ja, Morgoth Bauglir, izjavljujem da necu povrijediti, ozlijediti, ubiti, zatociti, ili prokleti ijedno Iluvatarovo stvorenje koje hoda na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, osam, 9, 10 ili vise nogu. Ako svoje obecanje prekrsim, neka 1000 hobbita zakuca na vrata moje sluzbene rezidencije i neka svijet kojim (ne)zelim vladati propadne istog trena.
– Mislis da ce zbilja upaliti? – Ne. Ali mozemo probati.
Arienx2 su otisle ravno u Morgyjev prazan (orci su pobjegli od njih) sator. Inace sabran, sada je skiljio i bolno se drzao za glavu. – Dostava! – vedro je rekla Arien ( – Nnnngh – promrmljao je Morgy. – Morate potpisati da ste primili paket. Gospodine, jeste li dobro? – zabrinuto je upitala. – Nda – pritisnuo je sljepoocnice. Arien ( – Shit. Taj covjek zaspe i od pjevanja obicne elfice. Trebala sam to uzeti u obzir.
Probala je razmisljati, ali jedina ideja koju je imala je bila prilicno... blijeda. A onda se sjetila da smanji Laurelin. Bilo bi malo nezgodno da pregori u kljucnom trenutku.
– I sto sad? – nakon nekoliko minuta, u sator je usla arien. ( – Mislim da mogu nesto napraviti. Samo... trebam saznati sto je s mojim brodom.
Kao i uvijek, arien ( ).
– Ali zasto to radimo? – zacvilila je. – Pa, ionako sam mislila dati otkaz. Jednostavno, uopce nemam vremena za sebe i... – Ne, zasto Morgyja stavljamo unutra? – Pa rekla sam ti, netko mora i to raditi kada mene ne bude, ipak sam ja... – Grrr – poluglasno rezanje se izgubilo u Arieninim ( ]) prema samoj ideji da Morgothu daju kormilo u ruke pa neka ide kud_ga_vjetar_nosi. Cinilo joj se da ne bi bas bio odusevljen.
Arien ( ) je rekla arien ( ) nije bila bas uvjerena u to, ali ona (Arien [ – A kako ces popraviti brod? – upitala je arien. ( – Pa, ako imas nekoliko Valara pri ruci, mozda bi i mogli nesto napraviti. Ali... ne.
Arien ( Napokon je pronasla ono sto je trazila i procitala Auleove opsirne upute, koje su se jednostavnim rjecnikom mogle svesti na 5 slogova: pri-ti-sni ov-dje 
– Camac za spasavanje – objasni Arien ( ) . Nije uopce znala zasto se trudi, ionako nece shvatiti. – Ali to je camac od papira koji moze svatko napraviti doma.
Nakon jednog ma–nemoj–me pogleda ( Pritusnula je botun. Nista se nije dogodilo.
Aule, tako mi mlijeka u prahu... #(="!&/$%$"=()/&
Camac se u trenu povecao i sve ih odbacio nekoliko metara dalje. Pad nije bio tako dugacak kao prosli, ali je jednako bolio. Osjecala se strgano.
Nakon 5 minuta mucenja, utrpale su Morgyja u camac. Noge su mu virile preko palube, ali ajde... ne mozes biti i najmocniji Vala i biti toliko malen da stanes u camac. Jedina sitnica koja im je jos ostala, bila je lansiranje camca u zrak.
– Mozemo otici na krajnji Istok i gurnuti ga sa ruba zemlje? – predlozi arien ( – Kasnis. Zemlja vise nije ravna ploca. – Molim? – arien ( – Pa, zapravo... ne znam koliko smijem pricati o tome, ali da, Arda je okrugla. – Aaaaaaa... – arien ( – Jesam li spomenula da se Arda neprestano okrece? – pomalo pakosno nadoda maia ( Ovaj put se arien ( vrt mi je u glavi, sto je Arien ( vrti mi se u glavi.
Arien ( Pa, mozemo probati? Bilo joj je neopisivo zao rastati se od PLAP–a, ipak su proveli toliko godina zajedno.
*muzika u pozadini – queen – you're my best friend*
you're the best friend that i ever had i've been with you such a long time you're my sunshine and i want you to know that my feelings are true, i really love you
Na mjestu koje je bilo priredjeno za njega, PLAP je izgledao poput KNS–a (Kuglica Na Stapicu). Veselo je zasvijetlio, i camac je poletjeo na nebo.
Arien ( A sranje...
Prihvatila je jedini razboriti prijedlog koji je danas cula od arien ( Nije imala pojma da ce tamo naletjeti na hodajuci Greenpeace – Yavannu. Izgledala je zbilja... drugacije kada nije bila u obliku drveta. Nasmijesila joj se od uha do uha, potpuno spremna svaliti odgovornost za sve sto je ucinila na malog humana ( Nisi se trebala petljati. Znas da to ne smijemo raditi – govorio je uzdah. A zasto si onda ti ovdje? – odgovorila joj je pogledom, na sto je Yavanna samo odmahnula rukom.
Pozornost joj je privukao dvometarski covjek u crnom. Zasto ih se nikad ne mogu rijesiti? No u jednom kratkom trenutku kada je susrela Mandosov pogled, sve joj je izgledalo potpuno jasno. Sad je shvatila onaj dio koji se jednom oteo Mandosu na zabavi u Valmaru. Morgoth ce unistiti Sunce i Mjesec... I vise se nije toliko brinula oko vec odredjene buducnosti. Osim ako ne padne na nju.
arien ( Camac za spasavanje, nda, sigurno...
EPILOG
Morgyjevi orci nikad nisu saznali sto se zapravo dogodilo s njihovim shefom. Nakon tjedan dana cekanja pred selom, konacno su shvatili da su prevareni i da nikad nece dobiti ovomjesecnu placu za svoj mukotrpni posao. Pokupili su se i otisli, omogucivsi ljudima (i ostalima) da konacno provire izvan svojih zidina.
Je li naivno reci da su ostali negativci propali u zemlju? Mozda... Ali oni jos uvijek cekaju na svoj trenutak. Za Eola i Isildura se u tim krajevima vise nije culo. Smatra se da su otisli na istok u plavim plastevima. U to vrijeme je i nastala legenda o Plavim Carobnjacima u nepoznatim dijelovima ME–a.
Zlica i Nifredil (HG) su se vratili u Gondor, zajedno sa (spasenim) Boromirom, (spasenom) Nessom, (spasiteljicom) Ellin i (nos nos nos) Faramirom. Od tada Gondor lagano propada, pokusavajuci poboljsati gospodarsko stanje razvojem hranidbene industrije i davanjem poticaja poljoprivrednicima.
Indis i WiKi su krenuli prema Rivendellu. Nazgul je stekao vjecnu slavu kada je objavio svoj dnevnik pod nazivom Zlocin i Kazna.
Nitko ne zna sto se dogodilo s Meneldilom, ali postoji mnogo prica o elfu s plastom vanyarinblue (iz svega ovoga se vidi da je plavo bilo vrlo popularno te sezone) boje i djecaku sa zvijezdama u ocima koji ga je pratio.
Feanor i Erchamion obicavaju organizirati lov na divljac svake godine, a uz taj posao, Feanor je poceo drzati tecajeve – od kamena do silmarila u samo tjedan dana.
Grima i Saruman su se zakljucali u Isengard, posto nije bilo kralja koji bi mogao traziti pravo na njega.
Turin je zavrsio u Rivendellu u klinici za odvikavanje od pica. Pad (ili uspon?) Morgotha zbilja ga je uzdrmao, ali uz Elrondovu pomoc, mogao bi se ubrzo vratiti u normalu.
Celeborn se tek nakon nekoliko godina uspio izvuci iz MM–a, i od tada tvrdi kako debele pletene gace mogu spasiti zivot u odredjenim trenutcima. Medjutim, nikad nije pronasao Galadriel. Postoje glasine o tome da se iz Utumna ponekad cuje ledeni smijeh, i da se kroz prozore vidi fluorescentna elfica koja prica sama sa sobom. In the place of a Dark Lord you would have a Queen.
Yavanna i Mandos su sa Crknutim konjem otisli u Valinor predati izvjesce Manweu, shvativsi da ovaj put nece biti nista od lomljenja svijeta, nastajanja mora i pada planina.
arien ( )... pa, bila je na godisnjem. I to je dovoljno.
Morgy se jos uvijek vrti.
the end
* Arien = maia ** arien = human |
x 333333
Edited by Ellin - Jul 9 2007, 08:56 PM |
 |
| Maglor Seregon |
| Posted: Jul 9 2007, 07:40 PM 769103 |

|
|

need more whiskey!!!

Member No.: 624

|
Svaka čast. |
 |
| Morfiwen |
| Posted: Jul 10 2007, 11:28 AM 769365 |

|
|
*

Member No.: 489

|
| QUOTE (elrond @ Jul 10 2007, 11:27 AM) | gle post ne mogu biliviti, nakon mjesec dana post  |
Meštar u čitanju Silma |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Jul 11 2007, 10:52 PM 769916 |

|
|

Far over Misty Mountains cold, to dungeons deep and caverns old

Group: Admin
Member No.: 8

|
sto se dogodi kad se preko pma trazi kratki report sa councila, od Meneldila
| QUOTE | | QUOTE | jeste zivi? trijezni? zdravi? kako je bilo?  |
zA prbo nnisam siguran, ali trejzan jesa, .Yes: zdrav mo\da :unsrure:
super :zeS: |
ofkors, moj unucic se samo sali s djedom starim 
jelda? |
 |
| Meneldil |
| Posted: Jul 11 2007, 10:54 PM 769920 |

|
|
Perfection.

Member No.: 261

|
9drmaa0
Njah, tipfeleri su naproni za smišljanje Nemoš nadmašit one koji prirodno dođu 0rdama0 kao recimo ovaj |
 |
| Númellóte |
| Posted: Jul 12 2007, 12:22 AM 769987 |

|
|

Tolkien's army

Group: Moderator
Member No.: 566

|
| QUOTE (Aemornion @ Jul 11 2007, 11:58 PM) |
Kraj kojeg mjesta je konj izgubio Boromira na putu do Imladrisa?  |
| QUOTE (Valarauco ramainen @ Jul 12 2007, 01:18 AM) | 
konj reporting: mislim da je bio gaz na Tharbadu, ali bio sam pijan pa se ne sjecam 
ja: go away  |
U kvizu
zakon
Edited by Númellóte - Jul 12 2007, 01:22 AM |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Jul 12 2007, 10:25 AM 770028 |

|
|

Far over Misty Mountains cold, to dungeons deep and caverns old

Group: Admin
Member No.: 8

|
| QUOTE (Anira @ Jul 12 2007, 11:14 AM) | | QUOTE (Moontaylor @ Jul 11 2007, 10:04 PM) | Nekad se i isplati prekinuti zaruku
Hvala  |
Hvala svimana poklonima! 
Spisak poklona:
Maglor: mixer  Candy: mikrovalna u boji mixera  Amroth: pegla u boji mikrovalne i mixera  Val: frizider u drugacijoj boji od pegle, mikrovalne i mixera  Mama: kuhinja za frizider, peglu, mikrovalnu i mixer.  Nume: krstarenje kad nam dosade kuhinja, frizider, pegla , mikrovalna i mixer 
 |
a sta bi tek bilo da su se vjencali
hm, mislim da ce nam oni ovo ponavljati jos nekoliko puta |
 |
| Anira |
| Posted: Jul 12 2007, 11:29 AM 770050 |

|
|

Member No.: 705

|
Volim i ja tebe, pradeda |
 |
| Anira |
| Posted: Jul 12 2007, 10:47 PM 770252 |

|
|

Member No.: 705

|
| QUOTE (Moontaylor @ Jul 12 2007, 11:16 PM) | | QUOTE (Faby @ Jul 12 2007, 11:04 PM) | Moondriver!
 |
Pap....  |
Olitiga, Moonsholky 
|
 |
| Morfiwen |
| Posted: Jul 13 2007, 10:49 AM 770333 |

|
|
*

Member No.: 489

|
| QUOTE (Tulkas @ Jul 13 2007, 11:47 AM) | | Kull, ja cu onda na psihologiju pa cu tebe pravnicu uvjerit da je tvoja potreba da ja umrem na mukama po morghotu, zapravo tvoja projekcija mrznje prema off topicu, i da ti samim time ja nista nisam skrivio i da me trebas pustit kako bi se izlijecila. |
No comment |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jul 14 2007, 05:10 PM 770730 |

|
|

The Deserter

Member No.: 256

|
| QUOTE (Maglor Seregon @ Jul 14 2007, 06:06 PM) | | QUOTE (Moontaylor @ Jul 14 2007, 05:58 PM) | | Slazem se, ljubav je najveci dar! |
Ne bih se složio. Ovo je najveci dar.
 |
Maglor 
nuf said |
 |
| Maglor Seregon |
| Posted: Jul 14 2007, 08:55 PM 770785 |

|
|

need more whiskey!!!

Member No.: 624