|
|
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jan 24 2008, 10:56 AM 857478 |

|
|

The Deserter

Group: Members
Member No.: 256

|
Aru je negdje nasao pravila haikua (onog pravog haikua), pa neka vam ih posta. Vidit cemo koliko ce onda biti entuziazma. |
 |
| elentari |
| Posted: Jan 24 2008, 03:25 PM 857530 |

|
|

leptirić x3

Member No.: 752

|
a da imamo jednostavnu prozu? |
 |
| Ellin |
| Posted: Jan 31 2008, 10:44 PM 862123 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
Dragi Boardovci.
Pred vama je novi ekskluzivni natječaj u pisanju proze sa Lotr tematikom. 
Nećemo vas puno gnjaviti s pravilima, važno je da budete zanimljivi i kreativni.
Ono što vas očekuje jest početni tekst na koji vi sami smišljate nastavak. Pažljivo pročitajte uvod, možda se u njemu krije krivac. Ili je krivac netko od nas? ili je krivac netko od lotr junaka tko za sada nije spomenut u uvodnom tekstu, ali ce biti spomenut u vasem? 
E pa, to je sve u vašim glavama i rukama. 
Važno je da tekst bude lijepo napisan, razumljiv i dosljedan svome početku. 
Natječaj traje od dana današnjeg 31.1. i traje do 28.2.
Tada o pobjedniku odlučujete samo vi svojim glasovima. O tome ćemo vas obavijestiti naknadno. 
A sad, na posao!
Kralj Elessar bio je zabezeknut. I ocajan. I izgubljen. Po prvi put nakon duuuuuugo vremena, imao je problem koji nije znao riješiti. A dan je tako dobro poceo. Bilo je lijepo vrijeme; suncano, ali ne prevruce. S Mindolluina je puhao lagani vjetar. Prekrasan proljetni dan, kao narucen za izlet i lov koji je bio planiran za popodne. Bio je u odlicnom raspolozenju kada su oko podne doputovali Legolas i Gimli. Nije vidio prijatelje nekoliko mjeseci i veselio se danima druzenja koji su bili pred njima. Eldarion i Silmarien su odmah skočili na njih dvojicu, tražeći da im pričaju o novim pustolovinama. Njemu je bilo četrnaest, a njoj deset godina, i pohlepno su upijali sve uzbudljive priče. Zapravo, i sami su bili itekako skloni pustolovinama, dovodeći katkad njega i Arwen do ludila. Ponekad mu se činilo da nema granica ludorijama koje ce izmisliti. Jedne su noci, prije nekoliko mjeseci, sklopili okladu s Faramirovom djecom koja su bila u posjeti kod njih, da ce se bar jedno od njih popeti na Bijelo stablo. I tako je Silmarien, njegova curica, preslatka dobra princezica, odvukla dva strazara da joj pomognu skinuti njezino mace sa visokog zida, a Eldarion je iskoristio priliku i popeo se na stablo. Naravno, tko bi ista zamjerio strazarima koji su otisli pomoci princezi na rubu suza? A sto ce tek biti kada sestogodisnja Ancalime i trogodisnja Idriel porastu? Nda... No dobro, vratimo se na dan planiranog lova. I tako, dan je tekao savrseno. Rucak je bio odlican. Svi su bili veseli, u sjajnom raspolozenju. Legolas i Gimli bili su puni prica, djeca su bila odusevljena. Poslije rucka, Arwen je rekla da ide u setnju, a Aragorn se krenuo presvuci kako bi s prijateljima krenuo u lov. Osjecao se pun poleta, kao da je opet sasvim mlad. A onda... ovo. Njegov najdrazi ogrtac od jelenje kozhe, kojeg je imao jos iz ranih rendzerskih dana dok je lutao po Arnoru, ogrtac koji je bio s njim u svim pustolovima, do Rhuna and back again, ogrtac kojeg je obozavao usprkos tome sto je vec bio totalno ofucan i vec imao dvije rupe, ogrtac koji ne bi mijenjao ni za mithrilni oklop, njegov precious... nestao je. Zadnji put ga je obukao jos prije vise od desetak godina, prije nego sto je postao kralj, i danas ga se bas zazelio. Ali nije se mogao samo tako izgubiti. Aragorn se tocno sjecao gdje ga je spremio. Brizljivo je spremio svoje najvece blago tocno u ovaj kovceg, i nije ga nikad premjestao. Nije kontrolirao sadrzaj kovcega vec dugo... i sada je otkrio da ogrtaca nema. Zatim je prevrnuo cijelu sobu jos jednom, ali ogrtaca nigdje. Njegov najofucaniji, najvoljeniji ogrtac je nestao. 
Ali cekaj, ogrtaci ne nestaju samo tako, zar ne? Ne odlaze sami u lov, ne odlaze sami u setnje, ne odlaze nigdje. Ako je nestao, znaci da netko – tko god to bio – ima svoje prste u tome. Kralj Elessar vise nije bio ni zabezeknut, ni ocajan, ni izgubljen. Vec odlucan. Bilo je zabavno ici u lov, ali jos zabavnije je bilo igrati se detektiva.
by zeljkica & ellin
Edited by Ellin - Feb 14 2008, 09:04 PM |
 |
| zeljkica |
| Posted: Feb 9 2008, 09:17 AM 865949 |

|
|

Bu!

Group: Moderator
Member No.: 472

|
bump. |
 |
| Eellwyn |
| Posted: Feb 11 2008, 09:38 PM 866865 |

|
|

Nostalgicna

Member No.: 582

|
Toliko ste htjeli natjecaj u kojem cete pisati a nitko ne pise |
 |
| taira |
| Posted: Feb 12 2008, 02:48 PM 867077 |

|
|

my acorn is missing

Member No.: 1635

|
| QUOTE (Ellin @ Jan 31 2008, 10:43 PM) | Kralj Elessar bio je zabezeknut. I ocajan. I izgubljen. Po prvi put nakon duuuuuugo vremena, imao je problem koji nije znao riješiti. A dan je tako dobro poceo. Bilo je lijepo vrijeme; suncano, ali ne prevruce. S Mindolluina je puhao lagani vjetar. Prekrasan proljetni dan, kao narucen za izlet i lov koji je bio planiran za popodne. Bio je u odlicnom raspolozenju kada su oko podne doputovali Legolas i Gimli. Nije vidio prijatelje nekoliko mjeseci i veselio se danima druzenja koji su bili pred njima. Eldarion i Silmarien su odmah skočili na njih dvojicu, tražeći da im pričaju o novim pustolovinama. Njemu je bilo četrnaest, a njoj deset godina, i pohlepno su upijali sve uzbudljive priče. Zapravo, i sami su bili itekako skloni pustolovinama, dovodeći katkad njega i Arwen do ludila. Ponekad mu se činilo da nema granica ludorijama koje ce izmisliti. Jedne su noci, prije nekoliko mjeseci, sklopili okladu s Faramirovom djecom koja su bila u posjeti kod njih, da ce se bar jedno od njih popeti na Bijelo stablo. I tako je Silmarien, njegova curica, preslatka dobra princezica, odvukla dva strazara da joj pomognu skinuti njezino mace sa visokog zida, a Eldarion je iskoristio priliku i popeo se na stablo. Naravno, tko bi ista zamjerio strazarima koji su otisli pomoci princezi na rubu suza? A sto ce tek biti kada sestogodisnja Ancalime i trogodisnja Idriel porastu? Nda... No dobro, vratimo se na dan planiranog lova. I tako, dan je tekao savrseno. Rucak je bio odlican. Svi su bili veseli, u sjajnom raspolozenju. Legolas i Gimli bili su puni prica, djeca su bila odusevljena. Poslije rucka, Arwen je rekla da ide u setnju, a Aragorn se krenuo presvuci kako bi s prijateljima krenuo u lov. Osjecao se pun poleta, kao da je opet sasvim mlad. A onda... ovo. Njegov najdrazi ogrtac od jelenje kozhe, kojeg je imao jos iz ranih rendzerskih dana dok je lutao po Arnoru, ogrtac koji je bio s njim u svim pustolovima, do Rhuna and back again, ogrtac kojeg je obozavao usprkos tome sto je vec bio totalno ofucan i vec imao dvije rupe, ogrtac koji ne bi mijenjao ni za mithrilni oklop, njegov precious... nestao je. Zadnji put ga je obukao jos prije vise od desetak godina, prije nego sto je postao kralj, i danas ga se bas zazelio. Ali nije se mogao samo tako izgubiti. Aragorn se tocno sjecao gdje ga je spremio. Brizljivo je spremio svoje najvece blago tocno u ovaj kovceg, i nije ga nikad premjestao. Nije kontrolirao sadrzaj kovcega vec dugo... i sada je otkrio da ogrtaca nema. Zatim je prevrnuo cijelu sobu jos jednom, ali ogrtaca nigdje. Njegov najofucaniji, najvoljeniji ogrtac je nestao. 
Ali cekaj, ogrtaci ne nestaju samo tako, zar ne? Ne odlaze sami u lov, ne odlaze sami u setnje, ne odlaze nigdje. Ako je nestao, znaci da netko – tko god to bio – ima svoje prste u tome. Kralj Elessar vise nije bio ni zabezeknut, ni ocajan, ni izgubljen. Vec odlucan. Bilo je zabavno ici u lov, ali jos zabavnije je bilo igrati se detektiva.
|
And what happened next?
Aragorn je nosom gotovo dodirivao pod tražći i najmanji znak da je njegov ogrtač bio ovuda vucen, nošen, guran, kotrljan... Prvo je, naravno, posumnjao na ono malo dvoje zabadala što su se svuda ušuljavali i sve prisluškivali.
- Eldarion! Silmarien!
Dotrcali su, nevinog pogleda kao i uvijek. No njega to nije zavaralo.
- Znate li možda nešto o mom starom ogrtacu? - - Ne, tatice. - rekli su nevino.
Pa naravno da ne, pomislio je Aragorn. Ali, neka, već će to on poslije istražiti.
Tada primjeti kako na prašnom podu ima trakica koja nije prašna, kao da je netko nešto vukao, na primjer vršak plašta.
- Hmmm... Aragorn je slijedio trag kroz ulazna vrata. I tu se, naravno, trag gubio.
- Trista mu Olifanta! – proderao se. – Legolas!
Legolas je dotrcao hitro i tiho.
- Što vidi tvoje vilenjacko oko i čuje tvoje vilenjacko uho? – upita ga Aragorn. - Vidim djevu Arwen na obali rijeke. Kao da pokušava nešto sakriti... - Sakriti? Što? - Ne znam. Djeluje smeđe.
Što?! Zar njegova žena, to divno bice, pokušava sakriti njegov prekrasan ogrtac Zašto? Što je taj ogrtač ikad ucinio Arwen?
Aragorn je otrcao u konjušnicu i zajahao svog vjernog Brega. Odjahavši do rijeke, ugleda Arwen kako sjedi na obali.
- Arwen! – zazvao je.
Arwen je okrenula glavu prema njemu.
- Jesi li vidjela moj stari ogrtac – upitao je, ocekujuci da će ga izvaditi od nekuda i reci mu da se htjela malo našaliti s njim. - Onaj smeđi, pohabani, s dvije rupe? Zar nije u onom kovcegu? - Legolas je vidio da držiš nešto smeđe...
Pokazala je rukom iza sebe. Bilo je to sedlo. Aragorn je pretpostavio ( a to je vjerojatno bila i istina ) da je to dar za Eldariona. Bilo je na razne nacine urešeno i doista je bilo lijepo. Ali to i dalje ostavlja pitanje na koje Aragorn tako ocajnicki želi svoj odgovor: gdje je ogrtac
Tada Aragorn pogleda zastavu Gondora na vrhu Minas Tiritha. No, nešto je bilo čudno. Zastava je izgledala, ovako iz daljine, baš poput njegovog ogrtaca.
Aragorn ponovo uzjaše Brega i došao do „zastave“. Skinuo je svoj divni ogrtač i otresao ga.
- Eldarion! Silmarien!
Dotrcali su, još jednom s namještenim nevinim izrazom lica.
- Jeste li vi objesili moj ogrtač umjesto zastave? Istinu. - Jesmo, tata. – odgovorili su. Silmarien se zagledala u pod. - Zašto? – pitao je blago. - Tako, iz fore. – rekao je Eldarion, ocito ne žaleci (za razliku od Silmarien) zbog svog postupka.
No Aragorn je primjetio da se Silmarien čudno ponaša.
- Eldarion, htio bih nasamo porazgovarati sa tvojom sestrom.
Eldarion je otišao.
- Silmarien? To si ti ucinila, zar ne?
Silmarien je kimnula glavom.
- A tvoj brat nije imao nikakvu ulogu u tome?
Ovaj je put Silmarien odmahnula.
- Pogledaj me.
Cijelo je vrijeme govorio blago. Nije ju želio postaviti u situaciju u kojoj bi se osjecala kao da se ljuti na nju ili će biti kažnjena.
- Eldarion baš ništa nije ucinio što bi te ponukalo da to uciniš? - Rekao je da misli da ja to ne bih mogla jer sam curica. - To što je tvoj brat rekao je glupost. I ti si odmah trebala znati da je to glupost, a ne ici mu dokazivati. - Znam. – rekla je i ponovno pognula glavu. - Silmarien, ne moraš stalno dokazivati bratu da si bolja od njega. Ti si od njega bolja u necemu, a on je od tebe bolji u necem drugom.
Silmarien je zagrlila oca.
- A sada... idemo isprašiti Eldarionu tur.
Edited by taira - Feb 13 2008, 07:53 PM |
 |
| Akul |
| Posted: Feb 13 2008, 05:28 PM 867738 |

|
|

Petitioner to the Council

Member No.: 1345

|
Pokupati ću na ći vremena da napišem entry, ali kako me moja novela opet ulovila, ne obećajem ništa.
BTW, tašto niste ovio postali u "Poezija i proza" tread? Oni koji vole pisati obično tamo zalaze.
Edited by Akul - Feb 13 2008, 05:53 PM |
 |
| Ellin |
| Posted: Feb 13 2008, 10:30 PM 867824 |

|
|

Ithilwen

|
taira, odlicno. evo, citam i cerekam se, a mali zgoljavac me gleda sta mi je...  sad cu i njemu dati da procita.  super je. 
akul, ovdje sada idu svi natjecaji, kako likovni, tako i literarni.  ocekujemo da se ukljucis.
Edited by Ellin - Feb 13 2008, 10:29 PM |
 |
| Meena |
| Posted: Feb 14 2008, 07:41 PM 868214 |

|
|

Much that once was, is lost,for none now live who remember it

Member No.: 933

|
ja glasam za tairu |
 |
| Tannhäuser |
| Posted: Feb 14 2008, 07:50 PM 868216 |

|
|

Steward of Gondor

Member No.: 1065

|
| QUOTE (Meena @ Feb 14 2008, 07:41 PM) | ja glasam za tairu  |
Ja isto 
A da sam znao ranije za ovo možda bi i pisao! Tek sam jucer saznao. U poetry ljudi više gledaju i pišu, da je ovo tamo stavljeno, vjerujem da bi više ljudi pisalo.. |
 |
| Ellin |
| Posted: Feb 14 2008, 09:04 PM 868231 |

|
|

Ithilwen

|
glasanje ce biti tajno, kada dodje vrijeme. bit cete obavijesteni o svemu. 
a sada, obavijest da je rok za natjecaj produljen za dva tjedna, odnosno, traje do 28. veljace. 
dakle, bacajte se na posao.
Edited by Ellin - Feb 14 2008, 09:03 PM |
 |
| Ellin |
| Posted: Feb 14 2008, 09:11 PM 868235 |

|
|

Ithilwen

|
| QUOTE (Tannhäuser @ Feb 14 2008, 07:49 PM) | A da sam znao ranije za ovo možda bi i pisao! Tek sam jucer saznao. U poetry ljudi više gledaju i pišu, da je ovo tamo stavljeno, vjerujem da bi više ljudi pisalo..  |
sada je stavljeno i tamo, sada znas, i rok je produljen, pa vjerujem da ces nesto napisati. zapravo, sigurna sam. |
 |
| Tannhäuser |
| Posted: Feb 16 2008, 12:07 AM 868622 |

|
|

Steward of Gondor

Member No.: 1065

|
| QUOTE (Ellin @ Feb 14 2008, 09:10 PM) | sada je stavljeno i tamo, sada znas, i rok je produljen, pa vjerujem da ces nesto napisati. zapravo, sigurna sam.  |
Of course hunn. Damm right I will! I bet my life on it! |
 |
| Renarion Arenimon |
| Posted: Feb 16 2008, 12:31 AM 868637 |

|
|

[. ^ » Zmaj « ^ .]

Member No.: 1704

|
Produzenje stiglo kao naruceno za mene! Soon you will see my true power of writing... |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Feb 16 2008, 12:32 AM 868638 |

|
|

Far over Misty Mountains cold, to dungeons deep and caverns old

Group: Admin
Member No.: 8

|
pozurite se, inace ce Taira osvojiti sva tri prva mjesta |
 |
|