|
|
| Ellin |
| Posted: Oct 3 2006, 03:07 PM 618610 |

|
|

Ithilwen

Group: Members
Member No.: 228

|
Glazba u Lotr filmovima predstavlja jedan od vaznijih dijelova i bez nje oni ne bi bili ono sto jesu. U ovom topicu ce se raspravljati o soundtracku, koliko ga volimo i zasto, i koliko ga ne volimo i zasto.... Topic "Zvucni zapisi iz filmova, soundtrackova..." ce ostati kao poseban, i sluzit ce samo da se u njega, na jednom mjestu, mogu stavljati isječci i klipovi. U ovom novootvorenom topicu "Glazba u LotR-u", RAZGOVARAT cemo o tome.
|
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 3 2006, 11:24 PM 618858 |

|
|

Man with a condition..without pills

Member No.: 72

|
.....opet ja moram nešto reć....a šta ćeš kad sam na forumu u ovaj cajt... mislim da gosponu maestru Shoreu treba osigurat da se doživotno i zagrobno može bavit muziciranjem te da se moraju izdat memoari sa snimanja i zgrnut neka lova... ...ne, zbilja čovjeku je potreban neki spomenik...dajte ljudi neke novce da se to izgradi...
(žirp račun možete podići kod admina) |
 |
| Númellóte |
| Posted: Oct 4 2006, 09:47 AM 618944 |

|
|

Tolkien's army

Group: Moderator
Member No.: 566

|
| QUOTE (Ellin @ Oct 3 2006, 03:06 PM) | U ovom topicu ce se raspravljati o soundtracku, koliko ga volimo i zasto, i koliko ga ne volimo i zasto....
|
Da mi je vidjeti one koji ga ne vole.....
Uglavnom sjećam se da sam drugi dan poslije filma odmah išla u dućan i kupila soundtrack Za svaki slučaj odmah sam ga preslušala dvaput i navečer prije spavanja još jednom I tako sam ga barem svaki dan po jedanput slušala, a onda sam ga malo stavila u stranu jer sam mislila da će mi se ilizat Sva ta razigranost u hobbitonu pa dramatičnost u Moriji i ona uzvišenost u Rivendellu i Lórienu, tako je dočarano fantastičnom muzikom da nemam riječi. Gospon Shore je genijalac nad genijalcima i ak treba prva sam u redu za plaćanje za spomenik
Edited by Númellotë - Oct 4 2006, 09:48 AM |
 |
| Nessa |
| Posted: Oct 4 2006, 02:20 PM 619038 |

|
|

Have coffe - Will travel

Member No.: 341

|
Ngh sad me Nume podsjetila na moje plasenje covjeka u Dancing Bearu kad sam 3 miseca prije filma isla pitat imaju li soundtrack od FOTR-a Nisam ni znala kakav ce bit film, ali sam vec znala da hocu muziku iz tog filma i zapravo sam imala neki pritajen osjecaj da ce glazba bit vrhunska kao sto je i bila Isto je bilo za 2 soundtrack, tu sam kupila oni fansy sa bonus trackom, isto prije TTT-a i sicam se da sam ga slusala prije premijere TTT kad je u Dalmaciji nestalo struje Bas je bilo nekako jezivo, slusat soundtrack na discmanu pri svjetlosti petrolejke. Osjecas se kao da si zapeo u LOTR |
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 5 2006, 11:47 PM 619939 |

|
|

|
...ja mislim da je u FOTR EE-u napravljena jedna golema greška tj. propust...enyu su spomenuli samo u deset sekundi...may it be mi je obilježila 2001/2002....a tek glas u Anironu....treba izaći i FOTR EE koji bi uz enyin dio imao još pola sata do sat filmskog materijala..... |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Oct 6 2006, 12:12 AM 619947 |

|
|

Far over Misty Mountains cold, to dungeons deep and caverns old

Group: Admin
Member No.: 8

|
Moram napisati koja mi je definitivno najbolja stvar u sva tri soundtracka....
Napad Enta na Isengard ( ne znam kako se zove stvar)... i ta ista tema upotrijebljena u Helm's deepu kad se cuje ono Look at my coming, at fifth day, at dawn, look to the East, malo prije Forth Eorlingas
I poslije nje Beacons
I na trecem mjestu onaj dio u Fotru dok Frodo stoji s prstenom u ruci kod camaca i sjeca se Gandalfa, malo prije nego sto ce pogurnut camac
joj |
 |
| Anuviel |
| Posted: Oct 6 2006, 12:30 AM 619957 |

|
|

fazno pomaknuta elfica

Member No.: 15

|
ja se smrznem kad se sjetim Nazgulski napad na Gondor...kad se obrusavaju na grad...definitivno u top 3 spada...beaconsi Moria...i danas kad cujem taj dio, placem ko ljuta godina nesto predivno |
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 6 2006, 12:32 AM 619958 |

|
|

|
| QUOTE (Valarauco ramainen @ Oct 6 2006, 01:12 AM) | Napad Enta na Isengard ( ne znam kako se zove stvar)... i ta ista tema upotrijebljena u Helm's deepu kad se cuje ono Look at my coming, at fifth day, at dawn, look to the East, malo prije Forth Eorlingas
|
....znam na koju pjesmu misliš....mali se zove Ben del Maestro i pjeva u marševima...mali ima deset godina ja mislim... |
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 6 2006, 12:34 AM 619959 |

|
|

|
....inače mali pjeva i u ROTKu u pjesmi Minas tirith....damn, ljubomoran sam na malog...kad će u pubertet... |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Oct 6 2006, 12:35 AM 619961 |

|
|

|
Ajme, Moria, nju sam zaboravio... onaj dio kada se onaj kamen obrusava, kad Aragorn i Frodo moraju preskociti i kad se ubaci onaj muski zbor 
Inace, citao sam dosta davnu jednu kritiku Shoreovog soundtracka ( sve sam zaboravio, ofkors ) i u njoj je opisana razlika izmedju obicnog, prosjecnog soundtracka i ovoga sto je on napravio...
Prosjecan soundtrack ima jednu ili dvije teme koje vrti na odredjenim dijelovima ili likovima, i osttak je nazovimo to ambijentalna glazba koja samo potcrtava ton koji film u tom trenutku ima... mislim da su nabrojili da Shoreov soundtrack ima 15 tema  Kako mi je zao sto to nisam sacuvao i preveo
Ima hobitsku temu, temu Rivendella, Loriena, Rohansku da i ne spominjem,mordor, sarumanovu s onim udaranjem po nakovnjima, gondorsku s francuskim rogovima, cini mi se da su mu cak i Haradrimi odvojeni... i to je samo ono sto ovako napamet mogu nabrojat i to bez razmisljanja
Taj soundtrack je fenomen, i to svi znaju |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Oct 6 2006, 12:36 AM 619962 |

|
|

|
| QUOTE (Uruk-hai @ Oct 6 2006, 01:33 AM) | | ....inače mali pjeva i u ROTKu u pjesmi Minas tirith....damn, ljubomoran sam na malog...kad će u pubertet... |
E, a ona flauta kad se Sam i Frodo uspinju uz Mount Doom?  sad se najezim kad se toga sjetim |
 |
| Anuviel |
| Posted: Oct 6 2006, 12:39 AM 619964 |

|
|

fazno pomaknuta elfica

Member No.: 15

|
| QUOTE (Valarauco ramainen @ Oct 6 2006, 01:34 AM) | Ajme, Moria, nju sam zaboravio... onaj dio kada se onaj kamen obrusava, kad Aragorn i Frodo moraju preskociti i kad se ubaci onaj muski zbor 
|
da i taj dio...ali onaj kad ih gandalf uvede u onu ogromnu dvoranu pa kad rasvjetli stapom mithril u njoj...i onda cujes iz pozadine pocinje prelazit u jaku nana nananana nananananana nanana nnnnnnnnaaaaaa nannanananananaaaaaaaa joooooj nemrem to ovak s na opisat...to se mora cut |
 |
| Valarauco ramainen |
| Posted: Oct 6 2006, 12:41 AM 619967 |

|
|

|
ne, ne trebamo cut |
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 6 2006, 12:42 AM 619969 |

|
|

|
| QUOTE (Valarauco ramainen @ Oct 6 2006, 01:35 AM) | | QUOTE (Uruk-hai @ Oct 6 2006, 01:33 AM) | | ....inače mali pjeva i u ROTKu u pjesmi Minas tirith....damn, ljubomoran sam na malog...kad će u pubertet... |
E, a ona flauta kad se Sam i Frodo uspinju uz Mount Doom?  sad se najezim kad se toga sjetim  |
...flauta the black gates open .....flauta je donijela shire na planinu... |
 |
| Uruk-hai |
| Posted: Oct 6 2006, 12:44 AM 619970 |

|
|

|
.....a tek viggo na krunidbi...to je pjesma koja mi je najjači solo ROTKa...i onda riječi "My friends, you bound to no one" i kad svi kleknu pred hobite... |
 |