|
|
| Tinúviel |
| Posted: Oct 3 2006, 03:38 PM 618631 |

|
|

Still in love

Group: Members
Member No.: 548

|
Dakle....
Ovaj topic zamjenjuje stari poll koji je imao samo tri ponudjena odgovora: elfove, humane i dwarfove. Da ne bude nikakvih ogranicenja, necemo uopce stavljati poll vec otvoriti topic u kojem ce svi moci reci ono sto misle o svim rasama koje su vidjene u Filmu. Takodjer, ovo nije biranje najbolje rase, ovdje nece biti prepucavanja koja je bolja i zasto, vec ce se razgovarati O NJIMA. 
Ugodno postanje |
 |
| Tinúviel |
| Posted: Oct 4 2006, 12:24 PM 618999 |

|
|

Still in love

|
Supac. Ja prva odgovaram 
Dakle... meni su najbolji elfovi. Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje... Da ne govorim o anatomiji njihovih usiju ili o dugoj kosi.  I nacin na koji barataju lukom i strijelom. Ne bi se oni uprljali i isli u borbu face to face nego lijepo srede dušmana izdaleka. Ajde, to im je mali minus bas kao i besmrtnost. Tko bi htio zivjeti vjecno?
Iza elfova slijede humani kao moja druga najdraza rasa (prvenstveno Boromir i Aragorn. )Ljudi jesu slabiji, ali upravo je ta njihova nesavrsenost njihova car.
Aaah, ma svaka rasa ima mane i prednosti.
Na kraju jedna poruka mira za sve rase ali i membere koji ce se htjeti svadjati oko njih: 
|
 |
| Ellin |
| Posted: Oct 4 2006, 02:05 PM 619023 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
| QUOTE (Tinúviel @ Oct 4 2006, 01:23 PM) | | Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje... |
vec vidim suncicinu facu... 
ali nije ni moja puno bolja. U filmu, elfovi definitivno nisu ono sto su u knjizi. Nisu mi bas nesto bajni ovdje. 
Ako moram reci koja rasa mi se u filmu cini najbolje prikazana, onda cu reci da su to hobiti. Nekako, najbolje su mi bas oni prikazani, kao i njihove osobine - vidi se lijepo njihov nacin zivota, njihova jednostavnost i ljubav prema prirodi. kako ono ide jedna recenica u uvodu (to je u EE, kad bilbo prica o hobitima) - ne mogu se tocno sjetiti, ali bilbo kaze nesto u stilu "we celebrate a simple life". 
nemojte me udavit ako sam krivo napisala citat. |
 |
| Tinúviel |
| Posted: Oct 4 2006, 02:11 PM 619031 |

|
|

Still in love

|
| QUOTE (Ellin @ Oct 4 2006, 03:04 PM) | U filmu, elfovi definitivno nisu ono sto su u knjizi. Nisu mi bas nesto bajni ovdje. 
|
Ali ovo je topic o filmu, a takav sam ja dojam stekla o njima u filmu (a zadnji puta sam ga gledala davno ). 
A sad idi u topic Novi obozavatelji pa ces vidjeti kakvo je moje iskustvo s knjigom. Pitaj me za par tjedana sto stvarno mislim o elfovima pa cu ti onda dati recenziju.
Edited by Tinúviel - Oct 4 2006, 03:14 PM |
 |
| arien |
| Posted: Oct 5 2006, 12:08 AM 619326 |

|
|

aurë entuluva

Group: Moderator
Member No.: 155

|
| QUOTE (Ellin @ Oct 4 2006, 03:04 PM) | | QUOTE (Tinúviel @ Oct 4 2006, 01:23 PM) | | Imaju "ono nesto". Blagost, gracioznost, plemenitost, aristokratsko drzanje... |
vec vidim suncicinu facu... |

plemenitost gracioznost za vrijeme prvog gledanja fotra (kada je Arwen otisla s Frodom) zamisljala sam Elronda kao nekakvog vraca, poglavicu indijanaca ili stovec ono, plesovi na kisi, sklad s prirodom, duhovi i totemi... 
i trebalo mi je dugo dok nisam shvatila da su Oni iz Loriena sa lukovima i strijelama zapravo elfovi, ne elfice  blagost i gracioznost aha 
nja, postoji samo nekoliko scena u kojima su mi ispali bas ono... elfovski  npr. kada se u Moriji, na stepenicama Legolas okrene i kaze "Gandalf!" ne znam zasto, ali to je trenutak kad Legolas ne pokusava postici nekakav efekt suzujuci oci i izgledajuci kao zapravo, ne, ne mogu naci smajli da to opise 
eh da, i onaj trenutak kad se Arwen nasmije u Minas Tirithu mislim da je to jedini put da se nasmijala u filmovima 
i prvo pojavljivanje Galadriel i Celeborna u Lorienu 
elfovi u Shireu 
i oni elfovi s lampionima koji odlaze iz Rivendella 
| QUOTE (Tinúviel @ Oct 4 2006, 01:23 PM) | Ljudi jesu slabiji, ali upravo je ta njihova nesavrsenost njihova car.  |

ne znam jesam li spomenula ikad, ali jedno vrijeme sam obozavala Easterlinge genijalni su |
 |
| antocjo |
| Posted: Oct 5 2006, 07:58 AM 619355 |

|
|

By the blood of the Lamb is my life kept safe

Group: Admin
Member No.: 5

|
| QUOTE (arien @ Oct 5 2006, 01:07 AM) | nja, postoji samo nekoliko scena u kojima su mi ispali bas ono... elfovski  |
meni je scena u RotK-u kad ona dva elfa prekovavaju Narsila
tu mi bas djeluju elfovski kao iz Silmariliona... |
 |
| Camthalion |
| Posted: Oct 5 2006, 08:24 AM 619361 |

|
|

tupatapac

Member No.: 614

|
od ljudi me se najviąe dojmiąe rohanci definitivno.
imaju mi onu neku crtu između kak da se izrazim easy ridera i vikinga ,po općoj filozofiji čast,konj,zakletva,vjetar u kosi. a i kad se se sjure u onu masu pred minas tirithom.......
najeľľľľ
ma ne znam se trenutno izrazit |
 |
| scarlett |
| Posted: Oct 5 2006, 08:49 AM 619363 |

|
|

At the end of the day you get nothing for nothing.

Member No.: 682

|
Ljudi i to iz Gondora. Zašto? Ne znam baš, ali oni su mi uvijek bili najbliži. Zapravo me svi ostali plaše...
Oni elfovi su mi hladni i zbilja me ili straše ili me iritiraju  Patuljci me samo iritiraju ili su mi dosadni. Hobiti su slatkiši, ali i najslađa dječica te nakraju ubiju u pojam  Dakle, OK su u malim dozama (ovo se ne odnosi na fellowship hobbits ... osim sama) Orke i ostali gadni stvorovi su ili ljigavi ili zli, pa mi se gade. Rohanci pak imaju konje, a ja se bojim konja iliti, nisu mi baš nešto. Iako, su Theoden, Eomer i Eowyn OK 
A Gondorci imaju cool Argonathe, PREKRASAN, NAJLJEPŠI grad u ME  I volim i Aragorna, Boromira i Faramira i sve je super osim Denethora i onih gadnih kaciga kao iz jedne reklame 
Dakle, Gondor it is!!! |
 |
| elrond |
| Posted: Oct 5 2006, 09:22 AM 619370 |

|
|

Vala

Member No.: 29

|
elfovi, of course, bili mi i ostali zakon od prvog čitanja do današnjih dana, prvorođeni, najljepša djeca iluvatarova i što više čitam tolkiena, draži su mi, ......ako je takvo što uopće moguće patuljci su mi simpatični hedonisti (uglavnom) loši dečki su loši dečki, humani? ustvari nemam posebno mišljenje o njima, ustvari nikad ih nisam doživljavao na način kao elfove...hobiti? sviđa mi se njihov odnos prema životu, ali ne u svim segmentima, istari? imaju u sebi "ono" vilenjačko, vrlinu, vrijednotu koja daje smisao cijeloj pripovijesti ..... |
 |
| Lady Gladden |
| Posted: Oct 5 2006, 10:58 AM 619420 |

|
|

<b><span style=

Member No.: 78

|
elfovi... zato kaj su meni graciozni i elegantni i puni stila... bar na filmu. ne pricam o knjigama...
zatim gondorci... ne znam, ta njihova ljudskost im daje toliko cara... 
onda enti... mudri, spori, simpaticni, a opet- toliko snazni, hrabri i opasni...
|
 |
| Beregond Ancalimon |
| Posted: Oct 5 2006, 11:27 AM 619426 |

|
|

Member No.: 601

|
Idemo od loseg prema boljem 
Elfovi su meni osobno ispali previse.... znate cec dobro. Najveci problem je sto nije stavljena distinkcija izmedju muskarca i zene vilenjaka i x puta mi se desilo, prvi put kad sam gledao film, da zamjenim spolove U knjizi su vilenjaci odlicni u Silmu jos bolji ali u filmu nisu se proslavili barem ne u onom smislu kako sam ih ja vidio.
Nakon toga sljede patuljci oni su ispali bolje od vilenjaka ali ima jedan mali sitni problemcic a to je da je Gimli davao stih humora toj rasi sto ne mora biti nuzno lose jer u ostalom oni i jesu bili vrlo prijateljski raspolozeni 
Drugo mjesto zauzimaju definitivno hobiti Kad ih vidis, ono njihovo ponasanje i sve... slatko, bez danjeg.
Prvo mjesto pripada ljudima I oduvijek ce pripadati i ja vjerujem da su u filmu oni ispali najbolje Snazni i ponosni ali ujedno i podlijezu onome sto i svi mi Sto mi se najvise dojmi, priznaju se te pogreske |
 |
| Elbereth |
| Posted: Oct 5 2006, 11:54 AM 619444 |

|
|

*

Member No.: 423

|
Meni su najbolji elfovi. Zbog njihove ljepote, i blagosti, gracioznosti i plenemitosti kao sto su i ostali spominjali. Onda zbog te njihove povezanosti s prirodom i zivotinjama takodjer. I puno su vjerniji i bolji od ljudi.
Ali meni je iskreno malo tesko odijelit knjigu iz filma. Ja sam citala i gledala i jedno i drugi i nekako mi se sve ili barem vecina tog spojila... Nije da mi ja zao od tog... Film je nekako upotpunio dojmove o vilenjacima koje sam imala od knjige i oni su mi uvijek bili i ostali najdrazi. |
 |
| cirdan |
| Posted: Oct 5 2006, 12:46 PM 619481 |

|
|

Petitioner to the Council

Member No.: 677

|
| QUOTE (Tinúviel @ Oct 3 2006, 03:37 PM) | Dakle....
Ovaj topic zamjenjuje stari poll koji je imao samo tri ponudjena odgovora: elfove, humane i dwarfove. Da ne bude nikakvih ogranicenja, necemo uopce stavljati poll vec otvoriti topic u kojem ce svi moci reci ono sto misle o svim rasama koje su vidjene u Filmu. Takodjer, ovo nije biranje najbolje rase, ovdje nece biti prepucavanja koja je bolja i zasto, vec ce se razgovarati O NJIMA. 
Ugodno postanje  |
Od poznatijih rasa najbolji su mi patuljci.Zašto?hmm.I guess zato što volim hladno oružje poput sjekire, a svi znamo da su oni baš u tome najbolji.PS:sviđaju mi se i njihove brade!
Od "drugih" najbolji su mi Easterlinzi/Istočnjaci.Oni njihovi oklopi i oružja su stvarno the best.Jači su i brojniji od Haradrima, te imaju više uspjeha u bitkama .Nekako su me uvijek u svemu privlačile one rase koje su bile mističnije, o kojima se tako puno nije pričalo. |
 |
| rían |
| Posted: Oct 5 2006, 02:38 PM 619567 |

|
|

nesto kao gordan

Member No.: 638

|
ja se uglavnom ne bi mogla odlučiti za jednu najdražu rasu u filmu, jer su sve posebne i one zajedno čine ME....
svaka rasa ima ono nešto:
elfovi mudrost , gracioznost (ok prikazane u filmu) i drevnost.... patuljci nekakvu čvrstoču, humor.... humani pogotovo rohanci (i gondorci) su zakon-ne znam točno zašto... hobiti su dobra dječica, žive u svom svijetu i ne zabrinjavaju se previše oko tuđih problema... orci....nisu ono krivi što su nakazni... enti su stari, mudri na neki čudan način....dio prirode
|
 |
| Lady Gladden |
| Posted: Oct 5 2006, 02:39 PM 619568 |

|
|

<b><span style=

Member No.: 78

|
meni su i orci super... ono, sirovnjaci kojima je samo do fajta, klope i svade...
a takvih ima i u RL... |
 |