|
|
| Seth |
| Posted: May 12 2008, 09:04 PM 901904 |

|
|

When in doubt, set something on fire.

Group: Admin
Member No.: 557

|
Dakle, ovaj topic sluzi za raspravu o ostalim Tolkienovim dijelima koja nemaju svoj poseban topic. To bi bili Povijest Meduzemlja, Pripovjesti iz opasnih predjela, Roverandom, Tolkienova pisma, i uglavnom shvacate poantu da ih ne nabrajam sve 
Sto se tice Silmarilliona, Hobbita, LOTR-a, Hurinove djece i Nedovrsenih pripovjesti oni imaju svoje zasebne topice, tako da se sudrzavajte od pokretanja rasprava vezanih uz njih ovdje. Iako, poveznice i usporedbe ostalih djela sa doticnima su dozvoljena.
Viserecenicni postovi i rasprave se cvrsto i beskompromisno podrzavaju, offtopic se cvrsto i beskompromisno ne podrzava i biti ce ubijen u samim zacecima povodeci se uzrecicom "Sasjeci u korijenu." ili "Zeljezo se kuje dok je vruce." 
Pisite i trcite sarenim stranicama ostalih Tolkienovih djela i pricajte o njima koliko vam je volja, jer najlijepse je dijeliti, pa bili to samo vlastiti dozivljaji nekog djela.
Long live the Ostale knjige |
 |
| elrond |
| Posted: May 20 2008, 09:52 AM 904983 |

|
|

Vala

Group: Members
Member No.: 29

|
prebačeno iz "Nedovršenih pripovijesti"
| QUOTE | Ereinion Elentirmo Posted: May 19 2008, 12:37 PM 904686 Koliko bi kostale pojedinacno? |
pitanje je u odnošenju na Tolkienove knjige HOME serijala, pošto me to već nekoliko membera pitalo, za sve koji to žele, dajem odgovor kako i gdje naručiti spomenuta tolkienova djela, koliko koštaju i sl... kao prvo, kliknite na ovaj link (odvest će vas na amazonovu web stranicu, gdje na istoj možete pogledati koje se tolkienove knjige i po kojoj cijeni nude. amazon home knjige kako kreirati account, da biste mogli naručiti željene knjige objašnjeno je ovdje: http://www.amazon.com/gp/help/customer/dis...8&nodeId=468536
sva eventualna pitanja, nejasnoće i sl. možete pojasniti ovdje: http://www.amazon.com/gp/css/homepage.html...ef=topnav_ya_gw
i to bi bilo to uputno je prije formiranja accounta smiliti koji password mislite korititi, (ime, broj kombinaciju ili sve to zajedno, čisto zbog uštede vremena, evo i sretno vam kupovanje, rok isporuke je oko dva tjedna.... |
 |
| Nivinia |
| Posted: May 20 2008, 06:08 PM 905302 |

|
|

Shield Bearer

Member No.: 616

|
oke, ajmo sad fakat na ostale knjige 
Pripovijesti iz opasnih predjela (prvo napisala ostalih bad influences... ) sam procitala prije par godina, prelijepo nešto. Sitnicev list me oduvijek iz nekog razloga podsjecao na Let preko kukavicjeg gnijezda :S Ali sviđa mi se, drukcija od ostalih novela, ali i dalje ima ono nešto Tolkienovsko. Kovač je isto prekrasna prica
što se tice Roverandoma, tek sad ga pocela čitat |
 |
| Beregond Ancalimon |
| Posted: May 20 2008, 08:42 PM 905395 |

|
|

Member No.: 601

|
Da ne nadovezem na Meshtra sto se tice HoME-a. Registrirani korisnici portala mogu skinuti svih 12 knjiga u pdf i lit formatu iz knjiznice . Nije ko prava stvar, ali za prvu ruku posluzi |
 |
| Ellin |
| Posted: May 20 2008, 10:19 PM 905478 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
| QUOTE (Nivinia @ May 20 2008, 07:07 PM) | što se tice Roverandoma, tek sad ga pocela čitat  |
prekrasna mala prica. obavezno javi dojmove. imas hrvatsku ili englesku varijantu? |
 |
| Saunielle |
| Posted: May 21 2008, 07:00 PM 905831 |

|
|

princess Tea-Rea

Member No.: 777

|
Ja planiram njegove knjige, sve, al sve pročitat ovo ljeto |
 |
| Nivinia |
| Posted: May 21 2008, 08:03 PM 905874 |

|
|

Shield Bearer

Member No.: 616

|
| QUOTE (Ellin @ May 20 2008, 10:18 PM) | | QUOTE (Nivinia @ May 20 2008, 07:07 PM) | što se tice Roverandoma, tek sad ga pocela čitat  |
prekrasna mala prica. obavezno javi dojmove. imas hrvatsku ili englesku varijantu? |
hrvatsku, crnković prevodio.
saunielle, uživaj =) |
 |
| Saunielle |
| Posted: May 21 2008, 08:06 PM 905876 |

|
|

princess Tea-Rea

Member No.: 777

|
Crnkovič  Tom su liku elfovi i dwarfovi iste stvari Hvala |
 |
| Aragorn-Elessar |
| Posted: Jun 12 2008, 07:50 PM 913538 |

|
|

don Quijote

Member No.: 1632

|
Ja sam dosad pročitao sve knjige i sve ih doma imam na polici( LOTR, SIlamrillion, Hobit, Roverandom, Pripovijesti iz opsanih predjela, Nedovršene pripovijesti o Međuzemlju i Numenoru, Hurinova djeca). Sve mi se sviđaju a od knjiga koje se tiču teme mi je najbolje Pripovijesti iz opasnih predjela. |
 |
| Ereinion Elentirmo |
| Posted: Jun 12 2008, 07:58 PM 913549 |

|
|

Aure entuluva!

Member No.: 1759

|
Pripovjesti iz opasnih predjela? To nisam citao iako znam za tu knjigu. O cemu se radi? |
 |
| elrond |
| Posted: Jun 13 2008, 10:34 AM 913734 |

|
|

Vala

|
| QUOTE (Ereinion Elentirmo @ Jun 12 2008, 07:57 PM) | | Pripovjesti iz opasnih predjela? To nisam citao iako znam za tu knjigu. O cemu se radi? |
danger zone |
 |
| Ellin |
| Posted: Jun 13 2008, 05:59 PM 913838 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
pripovijesti iz opasnih predjela je zapravo jedna zbirka koja sadrzi nekoliko pjesama pod zajednickim naslovom "pustolovine toma bombadila", te jos tri pripovijetke. zgodna knjizica. |
 |
| Neina Morienon |
| Posted: Jun 20 2008, 09:07 AM 916210 |

|
|

Ništa pametno

Member No.: 854

|
(Nemrem vjerovati da imamo samo stranu ovoga. )
U svakom slucaju, trenutacno čitam "Pripovijest iz opasnih predjela". Pa, kad netko procita 5 knjiga od Tolkiena može pomislit da ga zna... Ali nije u pravu.  Upravu čitam pripovjetku "Kovač iz Velikog Lugovca" i malo mi je pripovjetka čudna. Prica zapocinje opširnim opisima kuhara, a zatim pocne o Kovacu... Pripovjetka "Sitnicev List" koja čak događa u vremenu u kojem je Tolkien rl živio. Ako sam ja dobro shvatila... Još mi je i čudan opis "oružja" u tom djelu npr.: "Mač je bio sjajan, velik itd." Par puta sam procitala tu recenicu da se uvjerim da tamo piše "itd."  Također pripovjetke nemaju neku črvstu fabulu... ...a i to što imaju je teško shvatljivo.  Također grješke u prijevodu me mame.  Što se tice pjesama...naravno da je žalosno što ih čitam na hrvatskom.  Mislim si kako je Tolkien birao te rijeci pažljivo i promišljeno, a ja sad od toga čitam ništa, jer je prijevod....prijevod.  Pripovjetka "Gazda Giles iz Hama" je komicna.  A i je jedna od Tolkienovih ranijih u ovoj knjizi... Lijepa pricica za laku noc ako ništa drugo.  Eh pa...još jenputa da je procitam.
Edited by Neina Morienon - Jun 20 2008, 09:11 AM |
 |
| elrond |
| Posted: Jun 20 2008, 12:27 PM 916282 |

|
|

Vala

|
| QUOTE (Ellin @ Jun 13 2008, 05:58 PM) | pripovijesti iz opasnih predjela je zapravo jedna zbirka koja sadrzi nekoliko pjesama pod zajednickim naslovom "pustolovine toma bombadila", te jos tri pripovijetke. zgodna knjizica.  |
"Posljednja lađa"mi je nekako najbolja.....i najtužnija od svih |
 |
| Dior Aranel Eluchil |
| Posted: Jun 21 2008, 07:16 PM 916927 |

|
|

Uz velikoga čovjeka često dolaze i velike greške.

Member No.: 747

|
Bas si dobro rekla Neina, cak i kad se procitaju sve njegove knjige opet neznamo tog covjeka, neznamo Tolkien-a. Jednostavno mozemo se samo trudit ga shvatiti ali nista vise. Tek kad se te knjige procitaju mnogo vise puta, kada vec budemo znali pola knjiga napamet, mozda tad shvatimo i bolje naseg profesora. |
 |