|
|
| Elenna Eleniel |
|

Aegnoriel, heri en Dorthonion

Group: Members
Member No.: 22

|
da vidimo malo kakve sve asocijacije imamo u vezi tolkiena ja sam neki dan citala lektiru i umjesto imena Agenor procitala Aegnor a u biljeznicu iz povijesti sam napisala da su grci htjeli zavladati meduzemlje!a sto je jos bolje trebalo mi je jedno mjesec dana da skuzim sta sam naprvila.da se zabrinem? |
 |
| elrond |
|

Vala

Member No.: 29

|
u vezi Tolkiena, asocijacije, inspiracije...skoro koliko i mitova i legendi, od keltskiih i saksonskih mitova, skandinavske mitologije, arturijanskih legendi,Sage o Nibelunzima(na tv,2 prog."Opera boX"nedjeljom14sati),karolinških legendi grčkih i rimskih mitova, orijentalnih mitova, Wagnera.... pogledaj ranije topice, pisao sam o tome, samo je razbacano, nemoj me pitati gdje, TU, ali treba tražiti (merry i ja smo svojevremeno postali o tome, davno je davno bilo to.... |
 |
| Elenna Eleniel |
|

|
mislila sam na asocijatije tipa ovog sta sam ja napisala.pa valjda imate neke nove...ja ih imam skoro svaki dan |
 |
| nimrodel |
|

Lost

Member No.: 33

|
Reklama za trgovinu "Hama" u Maximirskoj.Uvijek se sjetim recenice:"I am Haleth,son of Hama."(Hm, sad kad sam ovo napisala pitam se jel se mali tako uopce zvao .Vjerojatno nije jer je to zensko ime.Kako se kid zvao?Help!!! ) |
 |
| Valarauco ramainen |
|

Far over Misty Mountains cold, to dungeons deep and caverns old

Group: Admin
Member No.: 8

|
Zvao se Haleth. Jos uvijek se zove Haleth. |
 |
| luthien |
|

tuathaDEdanan

Member No.: 31

|
kaj nije Hama onaj vojnik? |
 |
| Valarauco ramainen |
|

|
Hama je u knjizi cuvar vratnica Theodenovih, u filmu mu prvi Varg pojede glavu (sto smatram uludo bacenim dobrim likom jer mi je bolji od Gamlinga). U filmu ima i sina koji se zove Haleth. Tocka. |
 |
| luthien |
|

tuathaDEdanan

|
da fakat, sad se sjecam |
 |
| Valarauco ramainen |
|

|
|
 |
| Elenna Eleniel |
|

|
a jeste culi za cipele frodo?i onda jos kazu da "gospodar cipela".kao da je frodo gospodar prstenova...nemaju pojma |
 |
| Valarauco ramainen |
|

|
Cipele, su FroDDo - i ja sam ih primijetio, ubodu me u oko svaki put. Dogadja li se vama da zastajkujete pred zlatarnama na tramvajskim stanicama i gledate ima li koji prsten na kojem je Prstenov natpis? Ja se vise ne mogu rijesiti te navike. |
 |
| Nienor Niniel |
|

Rider of the Mark

Member No.: 39

|
ja imam sandale FroDDo... bas su lepe i udobne. ovo FroDDo su pocetci neceg kao udobno, jeftino, neznam tocno... al bas se osjecam ko mali hobit u njima
sto se tice prstena, ja isto gledam po zlatarnama. pa kad vidim neki slican, udjem i pitam za njega, i drzim ga malo u ruci... i sve gledam imaju negdje u blizini vatru |
 |
| Elenna Eleniel |
|

|
| QUOTE (Nienor Niniel @ Apr 10 2003, 06:16 PM) | ja imam sandale FroDDo... bas su lepe i udobne. ovo FroDDo su pocetci neceg kao udobno, jeftino, neznam tocno... al bas se osjecam ko mali hobit u njima
sto se tice prstena, ja isto gledam po zlatarnama. pa kad vidim neki slican, udjem i pitam za njega, i drzim ga malo u ruci... i sve gledam imaju negdje u blizini vatru  |
tak bi ti s jadnim prstenjem? ja isto imam sandale froddo.kupila sam ih prosle godine za firmu i odtad ih nisam obukla |
 |
| luthien |
|

tuathaDEdanan

|
FroDDo?? ja ne vidjeh , a mozda je i bolje... |
 |
| Nienor Niniel |
|

Rider of the Mark

Member No.: 39

|
| QUOTE (Elenna Alaniel @ Apr 10 2003, 09:20 PM) | tak bi ti s jadnim prstenjem? ja isto imam sandale froddo.kupila sam ih prosle godine za firmu i odtad ih nisam obukla  |
za firmu. znaci, ti si mlada, lejdi elenna
bi tak sa prstenom, ko zna. vec sam jednog bacila u vatru
znam da se ne bi trebala koristit crnim govorom, al nemogu odolit. vazno da ga ne izgovaram na glas
Ash nazg durbatulűk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulűk agh burzum-ishi krimpatul.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the Darkness bind them |
 |