|
|
| Dior Aranel Eluchil |
| Posted: Nov 8 2008, 05:43 PM 969851 |

|
|

Uz velikoga čovjeka često dolaze i velike greške.

Group: Members
Member No.: 747

|
| QUOTE (Nessa @ Feb 5 2006, 11:05 PM ) | | Spoj Poetrya i Storysa, da nam oboje cvjetaju, kao i vasa kreativnost. |
Pri objavljivanju pjesama, proznih djela i svih ostalih literarnih radova treba navesti autora u slucaju da to nije sam member (a ni kada je ne bi skodilo). Na vjerodostojnost i orginalnost radova se nece nesto posebno paziti jer nismo u moci provjeravati vjerodostojnost svih postanih djela, ali ako se uoci da se krse necija autorska prava, odgovorni member ce biti sankcioniran. Molimo da odajete zasluge pravim autorima navodeci njihovo ime iz postovanja prema tudim djelima kako, ne sumnjam, ocekujete i od drugih da postuju vasa.
Za sve objavljene radove koje nije napisao member i pritom nije stavio ime autora ili ih lazno deklarira kao svoj rad, odgovara member koji ih je objavio. 
Zasigurno poznajem puno onih koji pisu prekrasne stihove! Vjerujem da ce se odazvati i pokazati nam svoja umijeca ovdje, sto vise pozivam ih sve, da se pridruze u stvaranju novih umijeca.
Velika mi je cast, i zadovoljstvo otvoriti novo, staro mjesto, mjesto gdje mnogi od nas s ljubavlju dolaze.
Na pitanje kako je mjesto nastalo odgovaram vam pjesmom:
Kako?
Rijec po rijec stih, stih po stih kitica, kitica po kitica pjesma, pjesma jedna za drugom i mjesto nastade ovo.
Nastade mjesto ovo, mjesto srece i smjeha, mjesto tuge i boli, ali mjesto za vas prijatelji moji.
Nastade mjesto gdje umorni dusu krijepe, mjesto gdje ljubav zivotu smisao dade.
a na pitanje zasto, mislim da svi mi u svojim srcima odgovor znamo.
@edit: nasao greskicu
Edited by Dior Aranel Eluchil - Oct 10 2009, 09:38 PM |
 |
| The Horse And The Rider |
| Posted: Nov 8 2008, 05:59 PM 969862 |

|
|

Ixiev mali vojnik

Member No.: 1811

|
Waaah! Jos jedan novi topik... 
Ermmm... Pitanjce - hoce li biti i ove godine knjiga sa svim Boardish pjesmama? |
 |
| Anya |
| Posted: Nov 8 2008, 06:02 PM 969864 |

|
|

The Spirit of freedom...

Member No.: 100

|
Evo jedna pjesma koju sam mozda stavila prije, ali ne ovako jer je vizualni dojam jako bitan 
 |
 |
| Ellin |
| Posted: Nov 8 2008, 06:07 PM 969869 |

|
|

Ithilwen

Member No.: 228

|
| QUOTE (The Horse And The Rider @ Nov 8 2008, 05:58 PM) | Ermmm... Pitanjce - hoce li biti i ove godine knjiga sa svim Boardish pjesmama?  |
trenutno radim knjigu za 2007. |
 |
| Posted: Nov 8 2008, 06:33 PM 969885 |

|
|

Ixiev mali vojnik

|
| QUOTE (Ellin @ Nov 8 2008, 06:06 PM) | | QUOTE (The Horse And The Rider @ Nov 8 2008, 05:58 PM) | Ermmm... Pitanjce - hoce li biti i ove godine knjiga sa svim Boardish pjesmama?  |
trenutno radim knjigu za 2007.  |
Yayy!  Mi iz vjeran citatelj knjiga Boardish poezije! 
Anyaa... "Gripping hopeless and desperate the stitches of our dreams"
 Znam da nije, ali me svejedno podsjeca na Morpheusa... 
Svidja mi se kako si ju zavrsila... 
A i dah, nisam ju vidjela u proslom topiku i drago mi je da sam se prvi put susrela sam njom u ovakvom obliku... Da si ju prepisala bila bi sva spljostena... |
 |
| Anya |
| Posted: Nov 8 2008, 06:39 PM 969894 |

|
|

The Spirit of freedom...

Member No.: 100

|
Exactly
a ovako je dagger shaped 
Zapravo, stavila sam bila jednu koja je inspirirana Morpheusom i Delirum, na hrvatskom je  ako nisi vidila postam ti na pm if ya want |
 |
| Posted: Nov 8 2008, 06:40 PM 969897 |

|
|

Ixiev mali vojnik

|
| QUOTE (Anya @ Nov 8 2008, 06:38 PM) | Zapravo, stavila sam bila jednu koja je inspirirana Morpheusom i Delirum, na hrvatskom je  ako nisi vidila postam ti na pm if ya want  |
Woot? 
Pm... Please... Pm... Pm? |
 |
| Faramir11 |
| Posted: Nov 9 2008, 03:27 PM 970372 |

|
|

The Hobbit

Member No.: 485

|
Nova Poezija i proza.
"Tisuce mrtvih i ja"
U logici razmisljanja ljudi potiho jecaju. Lutaju, prolaze i nikad ne vrate se na mjesta gdje su zivjeli, u vrijeme kad su disali; tu pred mojim ocima.
U izlozima starih ulica, u travama ispod drveca, gdje se siri sumporan smrad i gdje su sjene nesto vece, smiju se one duse kojih vise nema; tu pred nasim ocima.
Kazi, kazi gdje su, gdje su sad svi ti ljudi? Dal' u mraku izgubljeni, il' u svijetlu pronadjeni? Dal su postali samo prazan dio materije, samo slucajne nakupine bezdusnih atoma?
Svijest kao visa dimenzija i svijet kao lukava iluzija, dusa kao molekulska reakcija i zivot kao namjestena vizija.
Ostaci srusenih civilizacija i toliko lazi pisanih po plocama. Ostaci zivotom obecanih promjena, a odgovora nema u zvijezdama.
Edited by Faramir11 - Nov 9 2008, 04:35 PM |
 |
| Dior Aranel Eluchil |
| Posted: Nov 9 2008, 03:47 PM 970374 |

|
|

|
| QUOTE | Svijest kao visa dimenzija i svijet kao lukava iluzija. Dusa kao molekulska reakcija i zivot kao namjestena vizija. |
Presavrsen stih, mislim da ti nakon njega nije trebala vise niti jedna kitica, sve je vec bilo receno. U nastavku mi se samo ritam izgubio. Inace svaka cast, svaki put se sve vise divim tvojem umjecu pisanja. |
 |
| Dior Aranel Eluchil |
| Posted: Nov 9 2008, 04:13 PM 970391 |

|
|

|

|
 |
| Faramir11 |
| Posted: Nov 9 2008, 04:41 PM 970395 |

|
|

The Hobbit

|
| QUOTE (Dior Aranel Eluchil @ Nov 9 2008, 03:46 PM) | Mislim da ti nakon njega nije trebala vise niti jedna kitica, sve je vec bilo receno. U nastavku mi se samo ritam izgubio. Inace svaka cast, svaki put se sve vise divim tvojem umjecu pisanja.  |
Izbrisao sam jednu strofu jer mi je se totalno izgubio riram. Ovu drugu sam izmjenio i ostavio.
Hvala Eluchile.
Edited by Faramir11 - Nov 9 2008, 07:40 PM |
 |
| elentari |
| Posted: Nov 9 2008, 04:52 PM 970400 |

|
|

leptirić x3

Member No.: 752

|
elu  prva pjesma mi je tako simpa za početak ovog topica  ali ova zadnja mi je još mnogo bolja...posebno su me oduševila prva tri stiha  vizualni izgled je super, pa se sada odmah vežem na anyinu pjesmu, kojoj izgled doda još toliko toga  pjesma je zbilja odlična, ima super ritam, a kraj je genijalan, točno me ostavi da buljim u njega i razmišljam... a kod faramirovih pjesama mi se u glavi uvijek stvaraju slike - jedna za drugom, i svaka slijedeća riječ mi je uvijek bolja 
ugl. pozdrav ovom topicu, meni jednom od najdražih na boardu, i hvala svima vama koji ga obogaćujete svojim radovima  ne obogaćujete samo topic, nego i nas koji čitamo |
 |
| alayna |
| Posted: Nov 10 2008, 03:06 PM 970646 |

|
|

nothing is forgotten or forgiven

Member No.: 1686

|
Hej, svijete... Zaboravio si me? Kao da ne znaš da trošim potplate po tvojim ledjima da te pljujem i vrijedjam svako malo.
Ja sam tu, kolege smrtinci. I vi ste me zaboravili? Nemoguce. Ja sam ona vjecno nasmjesena budala. Sad znate, zar ne?
Nema svjetla na kraju tunela. Samo novi mrak. Nema sretnih ljudi. Samo lažova.
Hej, svijete! Skidam svoju ljušturu, pa iako ispod možda i nema bisera nego samo trulo meso. Nije me briga.
Hej svijete! Moje su kosti krhke. Ti si ih istopio. Moje se ruke tresu. Ti si ih uplašio.
Ali ne odustajem. Ne, dapace. Tek sad krecem.
Rugat cu ti se pjesmama i nositi tajnu ispod rebara. Put do pakla je dovoljno dug da se još nekoliko puta od srca nasmijem. |
 |
| elentari |
| Posted: Nov 10 2008, 03:45 PM 970663 |

|
|

leptirić x3

Member No.: 752

|
postoji motiv smijeha, ali čini pjesmu još više deprimirajućom vjerojatno me bih trebala staviti wuba uz deprimirajuće ali ide uz moje trenutno raspoloženje. pjesma. 
ponos u predzadnjoj strofi mi je super. nema odustajanja koliko god da je teško. |
 |
| Faramir11 |
| Posted: Nov 12 2008, 07:34 PM 971168 |

|
|

The Hobbit

|
Kada tuzan sjednem na kolodvor pun mraka u licima bol procitam i tugu bez laznog sjaja.
Tada mogu jasno da vidim trulo dno nase piramide, blato propalog drustva i beznadne rituale srece.
Tada u samoci osjetim kako gutam svijetlost, i tiho skidam maske; postajem covjekom.
A tamo u sivom kutu gdje sjenama se igra, dobricina sam sjedi poput kakve lutke
odbacen od ljudi i odbacen od sebe, bez suza place i polumrtvav jeca
Krist naseg vremena.
Edited by Faramir11 - Nov 12 2008, 07:35 PM |
 |