|
|
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 13 2010, 05:03 PM 1109943 |

|
|

القدس

Group: Members
Member No.: 650

|
Pozdrav svim metalcima i metalkama našeg dragog boarda, te i svima koji samo povremeno slušaju metal!!! Evo, meni je pripala ta čast da otvorim novi metal topic....
Ovo je mjesto gdje će svi moći raspravljati o metal bendovima svih žanrova, o albumima, pjesmama, riffovima i lyricsima, o tome koliko vama ta glazba znači i ukratko o svemu povezanom za metal. Isto tako, sva pitanja onih koji bi htjeli saznati nešto više o metalu ili nekom određenom bendu, pjesmi itd. su i više nego dobrodošla. Vjerujem da svatko može u ovom ogromnom žanru i bućkurišu desetaka i stotina stilova glazbe naći nešto što njemu odgovara, i mislim da je upravo u tome čar metala.
No, postoje dva pravila: 1. Koliko god mi voljeli copy-pasteat lyricse, limit je ipak 4 lyricsa po strani. 2. Držite se svih ostalih pravila boarda
I jedna dodatna napomena, budite ontopic. Koliko god on bio širok, ipak postoje granice.
Eto, to bi bilo to, uživajte, i za kraj vas pozdravljam jednostavnim, ali vječnim citatom jednog od najboljih metal glazbenika svih vremena.
"Let the metal flow."- Chuck Schuldiner (13.5. 1967. - 13.12. 2001.)
\m/ -.- \m/ |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 14 2010, 06:43 PM 1110167 |

|
|

القدس

|
OK, kad neće nitko ja ću
Dream Theater- The Count of Tuscany
Several years ago In a foreign town Far away from home I met the Count of Tuscany
A young eccentric man Bred from royal blood Took me for a ride Across the open country side
Get into my car Let's go for a drive Along the way I'll be your guide Just step inside
Maybe you recall A cannibal curator A character inspired by my brother's life
Winding through the hills The city far behind On and on we drove Down narrow streets and dusty roads
At last we came upon A picturesque estate On sprawling emerald fields An ancient world of times gone by
Let me introduce My brother A bearded gentleman Historian Sucking on his pipe Distinguished accent Making me uptight No accident
I want to stay alive Everything about this place Just doesn't feel right I I don't want to die Suddenly I'm frightened for my life
I want to say goodbye This could be the last time You see me alive I I may not survive Knew it From the moment we arrived
Would you like to see Our secret holy place? I come here late at night To pray to him by candlelight Then peering through the glass I saw with disbelief Still dressed in royal clothes The saint behind the alter
History recalls During times of war Legend has been traced Back inside these castle walls
Where soldiers came to hide In barrels filled with wine Never to escape These tombs of oak Are where they died
Down the cellar stairs I disappear Like the angel's share The end is near
Come and have a taste A rare vintage All the finest wines Improve with age
I want to stay alive Everything about this place Just doesn't feel right I I don't want to die Suddenly I'm frightened for my life
I want to say goodbye This could be the last time You see me alive I I may not survive Knew it From the moment we arrived
Could this be the end? Is this the way I die? Sitting here alone No one by my side
I don't understand I don't feel that I deserve this What did I do wrong? I just don't understand
Give me one more chance Let me please explain It's all been circumstance I'll tell you once again
You took me for a ride Promising a vast adventure Next thing I know I'm frightened for my life
Now wait a minute man That's not how it is You must be confused That isn't who I am
Please don't be afraid I would never try to hurt you This is how we live Strange although it seems Please try to forgive
The chapel and the saint The soldiers and the wine The fables and the tales All handed down through time
Of course you're free to go Go and tell the world my story Tell about my brother Tell them about me
The Count of Tuscany
Btw, u pripremi je "A begginers guide to metal" u mojoj izvedbi |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 14 2010, 06:46 PM 1110170 |

|
|

The Deserter

Member No.: 256

|
Ja cekam novi album od BG-a. mislim da sam citao da 26. izlazi, ako se ne varam.
A Dream Theater mi nije "sjeo na prvu" pa mi se onda vise nikad nisu ni svidjeli |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 14 2010, 06:59 PM 1110185 |

|
|

القدس

|
U, novi Blind Guardian  iako bih možda prvo trebao preslušati podrobno stari BG
a DT teško sjeda, istina, ja sam imao sreće da sam odmah na početku naletio baš na onu njihovu stvar koja mi je i dan danas najdraža pa sam se navukao...ako ti se jednog dana bude dalo opet s njima zezati, javi se pa ti ja složim listu za početak... |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 14 2010, 07:01 PM 1110186 |

|
|

The Deserter

|
| QUOTE (Spiritfall @ Jun 14 2010, 07:59 PM) | a DT teško sjeda, istina, ja sam imao sreće da sam odmah na početku naletio baš na onu njihovu stvar koja mi je i dan danas najdraža pa sam se navukao...ako ti se jednog dana bude dalo opet s njima zezati, javi se pa ti ja složim listu za početak... |
A imam sve od njih na cedeu mislim da mi je to Anuviel przila na jednom od davnih marathona.  U svakom slucaju ne treba za sad, hvala. |
 |
| Ananiel |
| Posted: Jun 14 2010, 11:34 PM 1110278 |

|
|

seagull

Member No.: 893

|
| QUOTE (Tulkas Andhrimnirson @ Jun 14 2010, 07:46 PM) | A Dream Theater mi nije "sjeo na prvu" pa mi se onda vise nikad nisu ni svidjeli  |
DT nikome ne sjeda na prvu valjda, a to kako ce ti lec ovisi i o albumu koji prvo uzmes, ja sam jedno dva tjedna konstantno vrtila Train of thought jer mi nisu bili bas nesto al imalo je potencijala i smirivalo me jako u to vrijeme, malo pomalo sam presla u to da ih obozavam
Sto se tice The Count of Tuscany, ok pjesma, al moram njorgat na Petruccijeve lyricse na ovom albumu meni se ne svidjaju, jedino mi Wither ima dobre lyricse |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 14 2010, 11:47 PM 1110289 |

|
|

القدس

|
Count of Tuscany ima još dobre lyricse kakve on zna pisati...ali wither je, sorry, koma
oni su puno izgubili time što Myung ne piše riječi više... |
 |
| Milica Laegrandir |
| Posted: Jun 14 2010, 11:51 PM 1110290 |

|
|

Tuljčica

Member No.: 2008

|
I Walk Alone
Tarja Turunen
Put all your angels on the edge Keep all the roses, I’m not dead I left a thorn under your bed I’m never gone
Go tell the World I’m still around I didn’t fly, I’m coming down You are the wind, the only sound Whisper to my heart When hope is torn apart And no one can save you
I walk alone Every step I take I walk alone My winter storm Holding me awake It’s never gone When I walk alone
Go back to sleep forevermore Far from your fools and lock the door They’re all around and they’ll make sure You don’t have to see What I turned out to be No one can help you
I walk alone Every step I take I walk alone My winter storm Holding me awake It’s never gone When I walk alone
Waiting up in heaven I was never far from you Spinning down I felt your every move
I walk alone Every step I take I walk alone My winter storm Holding me awake It's never gone When I walk alone |
 |
| Anira |
| Posted: Jun 14 2010, 11:57 PM 1110292 |

|
|

Member No.: 705

|
Šećem se sama, šećem se sama 
Volela bih da Tarja nešto novo izbaci.
Edited by Anira - Jun 15 2010, 12:57 AM |
 |
| Ananiel |
| Posted: Jun 14 2010, 11:58 PM 1110293 |

|
|

seagull

Member No.: 893

|
| QUOTE (Spiritfall @ Jun 15 2010, 12:47 AM) | Count of Tuscany ima još dobre lyricse kakve on zna pisati...ali wither je, sorry, koma
oni su puno izgubili time što Myung ne piše riječi više... |
slazem se, al znam da je bila neka prica da su gubili puno vremena na dovrsavanje njegovih pjesama il tako nesto, a njemu se ocito ne da pisat u komadu, a wither znam da nije remek djelo od teksta, al meni bolje sjeda od ovih ostalih njegovih na albumu |
 |
| Anira |
| Posted: Jun 14 2010, 11:59 PM 1110294 |

|
|

Member No.: 705

|
| QUOTE (Spiritfall @ Jun 14 2010, 07:59 PM) | U, novi Blind Guardian  iako bih možda prvo trebao preslušati podrobno stari BG  |
Biće pesma(pesme?) posvećene Wheel Of Timeu
Spririte, kuš, imaš domaći, uradi ga. Nema ćru metal&fentezi fana koji Guardiane slušao nije |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 15 2010, 12:42 AM 1110299 |

|
|

القدس

|
| QUOTE (Anira @ Jun 15 2010, 12:59 AM) | | QUOTE (Spiritfall @ Jun 14 2010, 07:59 PM) | U, novi Blind Guardian  iako bih možda prvo trebao preslušati podrobno stari BG  |
Biće pesma(pesme?) posvećene Wheel Of Timeu
Spririte, kuš, imaš domaći, uradi ga. Nema ćru metal&fentezi fana koji Guardiane slušao nije  |
Slušao sam ja Guardiane, svojedobno mi je Nightfall bio jedan od najdražih albuma...samo već duuuugo nisam... |
 |
| Anduril Ulair |
| Posted: Jun 15 2010, 10:10 AM 1110333 |

|
|

Le Chef

Member No.: 110

|
Slusao sam Guardiane na veliko i to je jedno vrijeme bilo jedino sto sam od metala moga slusati...
I sada su mi odlicni, ali eto nekako su mi mlaki |
 |
| sholky |
| Posted: Jun 15 2010, 10:12 AM 1110334 |

|
|

Maia

Member No.: 98

|
Slusao ih nekad davno, sad su mi jedna od onih "ne mogu vjerovat da sam to slusao" stvari. 
Ali ima i gorih. Puno. |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
Posted: Jun 15 2010, 02:00 PM 1110454 |

|
|

The Deserter

|
Zasto bassisti uvijek pisu pjesme?
Pa svi ostali su zauzeti sviranjem |