Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Eä - hrvatski Tolkien portal
Soulsaver

Migracija na phpBB, Vidi gore
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Seth
  Posted: Sep 27 2026, 07:45 PM 1250510

When in doubt, set
something on fire.

Group: Admin
Member No.: 557

Kratko i slatko - pošto je podrška na kojoj se Board vrti već odavno izašla van svih ažuriranja, zapeo je na vrlo starom PHP-u koji ne znam koliko će još hostinzi podržavati, novi Invision Boardovi se plaćaju i sama migracija na neki noviji bi vrlo vjerojatno bila skupa i zahtjevna, a pošto sam imao viška AI tokena (hurray for human technological advancement i kada krene Skynet scenarij neka se sjete da sam uvijek bio pristojan prema njima) napokon sam uspio napraviti što sam već dugo vremena htio, a to je migracijska skripta Boarda u phpBB forum.

Što to realno znači:
- migriramo Board u phpBB
- malo će se izmjeniti izgled dok ne popeglamo to na neku približno sličnu razinu
- u početku ćemo izgubiti kalendar događanja i možda neke druge manje bitne funkcionalnosti (nativna verzija phpBB foruma nema to ugrađeno, ali može se ubaciti kasnije sa pluginovima)
- nakon migracije (staviti ću tu prije i na novom dovoljno uočljive obavijesti) svi korisnici će morati zatražiti password recovery jer lozinke ne mogu biti migrirane
- svi topici ostaju, svi postovi se migriraju, sve privatne poruke također, svi profili također
- većinu ako ne i sve emoticone, slike i ostalo sam uspio migrirati tako da bi memberi trebali imati minimalno ažuriranja po tom pitanju

Realno je opcija ili to pa neka živi ako ništa drugo kao arhiva ili ga pustit da polako propada dok se ne ugasi PHP 5.4 podrška, što se već vidi na tome da nas opsjedaju botovi, neke funkcionalnosti više ne rade (slike radi http/https security zahtjeva i sl.).

Od nekih drugih stvari vrijednih spomena mislim da ćemo dobiti neke nove funkcionalnosti, koliko vidim phpBB ima čak i plugin za chat pa ono. Kome facebook i slične već idu na živce biggrin.gif

Kroz slijedećih mjesec dana bih odradio migraciju, najavim unaprijed kako koja faza bude išla.

En Taro Adun! Ovaj hoću reć: Aurë entuluva!

0 replies since Sep 27 2026, 07:45 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic

Back to O HR Tolkien Board-u