|
|
| BalrogOfMorgoth |
| Posted: Jun 7 2010, 05:59 PM 1108983 |

|
|

You were made to be ruled.

Group: Members
Member No.: 2038

|
Dakle, pošto se Društveni život čisti, ja sam dobio priliku otvoriti novi/stari topic.
Kao što vidite, topic je o međuljudskim odnosima, i svime što se veže uz njih. Dozvoljeno je raspravljanje o odnosima između muškaraca i žena, prijateljstvu, diskriminaciji žena, muškaraca, rasizmu i svemu tome.
Zabranjeno je vrijeđanje na bilo kakvoj osnovi ( rasnoj, spolu, boji kože ) Zabranjen je spam i offtopic i molio bih da ako vidite da rasprava skreće s teme, prenesite ju u Brblj.
Postajte, zabavljajte i pokušajte svoje postove potkrijepiti argumentima
P.S svaki spam rezultirati će punjenjem inboxa dotičnog membera prijetećim porukama |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 7 2010, 06:41 PM 1108997 |

|
|

The Deserter

Member No.: 256

|
Samo da se nadovezem na Elron-Elu raspravu o tom da je drzava kriva za sranje u drzavi.
Kakav narod takvi vode dok god ljudi koji zive na prosjecnim placama dizu kredite da bi si kupovali nove Pasaate isli na skijanja, i sta ti ja znam, do tad ce svi biti u dugovima. Dok kod svi gledaju da nesto nekud maznu, gledat ce i politicari. Ljudi moji nije korumpirana nama vlada, korumpirano nam je cijelo drustvo.
|
 |
| Dior Aranel Eluchil |
| Posted: Jun 7 2010, 06:43 PM 1108999 |

|
|

Uz velikoga čovjeka često dolaze i velike greške.

Member No.: 747

|
hvala tulkas. vec sam imao osjecaj da sam slijep i da nevidim dobro. To je ono sto pokusavam naglasiti u vecini svojih postova. |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 7 2010, 06:53 PM 1109003 |

|
|

القدس

Member No.: 650

|
Jedno ne isključuje drugo. Nitko ne kaže da su političari krivi za 100% problema, ali za veliki dio jesu. A da je naš narod glup do srži, i to je istina. |
 |
| elrond |
| Posted: Jun 8 2010, 09:16 AM 1109049 |

|
|

Vala

Member No.: 29

|
| QUOTE (Tulkas Andhrimnirson @ Jun 7 2010, 05:41 PM) |
Kakav narod takvi vode dok god ljudi koji zive na prosjecnim placama dizu kredite da bi si kupovali nove Pasaate isli na skijanja, i sta ti ja znam, do tad ce svi biti u dugovima. Dok kod svi gledaju da nesto nekud maznu, gledat ce i politicari. Ljudi moji nije korumpirana nama vlada, korumpirano nam je cijelo drustvo. |
ne mogu reći da se ne slažem. ali čemu onda hinjena borba Vlade kontra korupcije? pa, korupcija ih je postavila na mjesta na kojima i jesu kako se koje mažnjavanje otkriva tako jedni pilatovski peru ruke od drugih. cijelo društvo da je krivo, znači da nije nitko kriv, jer, tko je još osudio narod? pa se tu logički nadovezuju primjeri iz svijeta, koji jelte dokazuju da ima i puno gorih primjera korupcije nego kod nas, pa kružni tok saobraća, drž' vodu da majstori odu, zamjene jedni druge i idemo jovo-nanovo. da, za takav sud naći ćemo puno primjera u RL. svakodnevnici oko nas , ali oni koji bi nas trebali zastupati nebi trebali toliko krasti. nikad dosad, od stvaranja hrvatske države nije nitko javno iznio, tolika i tolika je šteta nastala korupcijom u vladi, vladinih dužnosnika od premijera do omanjih lokalnih bogova. pa, ako i nije sve otkriveno, moglo se reći, korupcije je otkriveno za toliko i toliko milijardi kuna, isto staviti u omjer s našim dugovima i vidjeti kolika je razlika. naravno, treba biti pošten i reći, to nije sve ima još, ali još nismo otkrili....dakle istina, ništa drugo doli istine i činjenica. pa onda fenomenalno, kao saruman staviti u graf omjer, zaduženje koje je nastalo od vlade i političara i zaduženje koje je nastalo od građana. da vidimo tko je i koliko veći lopov. ako ništa drugo bit će orijentir, referentna točka od koje će se moći pisati novi zavjet lopovluka vlade, političara i naroda koji ih izabrao. od istine ne treba bježati, ne raditi potemkinova sela, jer pilio granu na kojoj sami sjedimo. što se prosječnih plaća tiče, veće nećemo nikad ni dobiti ma koliko radili, osim ako ne prijeđemo u kastu korumpiranih ili fiktivnih boraca kontra korupcije, naime, diplenjem u opće dobro, uzimalo se uzimat će se još i sve više tako da nema šanse, regulativom zakona, nećemo dobiti veće i bolje plaće. prvo bijaše harač, potom regres, dodatak za putovanja mjesečno 450 kunitja..., pa božićnica, dar za djecu, prekovremeni rad, noćni rad, o,5 za godine staža....kad ostane gola niska plaća, zaključit će se da u ime viših ciljeva ne treba ni toliko za golo preživljavanje. primjetite stupnjevano i dozirano uzimanje, naravno legalno, uz ne zaboravimo nabijanje kompleksa manje vrijednosti, da smo godinama sve gore pobrojano dobijali a da zapravo nismo trebali, jer nismo ni zaradili. dizanje kredita iz bilo kojih razloga je jedini legalni način da dobijemo novac kojeg poštenim radom nema šanse da ikad zaradimo, bar u većini slučajeva onih "sretnika" koji rade a još uz to i za posao bivaju kako-tako plaćeni. |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 8 2010, 11:26 AM 1109075 |

|
|

القدس

|
Smijem li nadodati da se plaće deru li ga deru a poreza na kapitalnu dobit i na imovinu nema ni na horizontu a kamoli u vidiku. |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 8 2010, 11:34 AM 1109076 |

|
|

The Deserter

|
| QUOTE (elrond @ Jun 8 2010, 10:16 AM) | 1.ali čemu onda hinjena borba Vlade kontra korupcije? pa, korupcija ih je postavila na mjesta na kojima i jesu
2.ali oni koji bi nas trebali zastupati nebi trebali toliko krasti.
3. nikad dosad, od stvaranja hrvatske države nije nitko javno iznio, tolika i tolika je šteta nastala korupcijom u vladi, vladinih dužnosnika od premijera do omanjih lokalnih bogova. |
1.Zato sto smo mi Hrvati, uz to sto smo korumpirani i "prozdrljivi" kao i nasa vlada, jos k tome opet, isto kao i nasa vlada, narod koji si voli umisljat razne stvari. Pa tako konkretno za ovaj slucaj volimo umisljat da smo mi posteni i casni u samoj srzi. Jer svaki je Hrvat posten i castan covjek, a onaj koji nije vjerovatno ima neke tude krvi ( ).
2.Ali zasto bi netko onda htjeo vladati drzavom ako ne da si omasti brk? mislis da je nekom stalo do naroda? Jest, jest i meni isto 
3.I nikad se to nece otkrit. Sigurno. Kao prvo zato sto su vecina tih istih krali i za vrijeme rata. Nekako imam osjecaj da se od 96. do sad nije ukralo koliko od 91. do 96. (i da znam kad je rat zavrsio) Kralo se na kamiona, samo se raspravljalo hoce li u tovar ici zlato, diamanti ili najgore tek kupljeno oruzje, pa da se ponovo proda jedno te istoj vojsci. Krali su politicari, krali si Kerumi, krali su vojni casnici. Svi koji su mogli ubacivali su si cokoladicu u dzep, a sad bi svi kao htjeli biti posteni. Moj mestre u ovoj drzavi kad bi se zatvaralo sve koji su za vrijeme rata krali, seljaki sa zagorskih brega i slavonski ratari bi nam drzavom morali vladat. A onda bi dosao haaski sud, i onda bi i ti seljaki i ratari isto klavir svirali ali zbog zlocina druge vrste.
Kad bi isli tuzit sve za sve zlocine malo bi bilo onih koji ne bi lezali na ledu |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 8 2010, 07:35 PM 1109188 |

|
|

القدس

|
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/...08/0626006.html
Studenti upali na sjednicu senata i prekinuli ju
zašto?
zato jer po novom modelu školovanja osoba s medicinskog koja prolazi s dva i položi sve ispite neće platiti ništa. osoba koja prolazi s 5 i ne položi jedan jedini ispit od 5 ects bodova plaća 950 kn po ects bodu
živjela hrvatska! |
 |
| Anduril Ulair |
| Posted: Jun 8 2010, 07:53 PM 1109189 |

|
|

Le Chef

Member No.: 110

|
Meni je zao, ali ne slazem se sa ovime...
Trebalo bi najvaznije PRVO poloziti ispit, a tek onda gledati prosjek...
I kako 950 kuna po bodu??? Zar on onda ne spada u onu skupinu koja linearno placa studij, a ne sve, jer iznad 43 boda placas linearno, a tek ispod sve...
Edited by Anduril Ulair - Jun 8 2010, 08:54 PM |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 8 2010, 07:57 PM 1109190 |

|
|

The Deserter

|
Problem je koliko vidim samo u tome da se ne inzistira i na ocjeni.
Pa trebali su vam onda uvjete stavit da i polazete i da ih dobro polazete
Sorry ali Amarie polaze sve svoje ispite redovno, a prosjek svih ispita od prve godine joj je 4.55. Sorry ali ako moze ona, mogu i ostali, kad vec ocete da vam drzava placa obrazovanje, i zaradite ga trudom.
Edited by Tulkas Andhrimnirson - Jun 8 2010, 08:58 PM |
 |
| Lady Gladden |
| Posted: Jun 8 2010, 08:40 PM 1109201 |

|
|

<b><span style=

Member No.: 78

|
Sorry, ali nemres jednu osobu uzeti kao mjerilo za sve ostale. al ok, ja se u to necu petljati je r zapravo nis ne kuzim s tom bolonjom i bodovima i ostalo |
 |
| Tulkas Andhrimnirson |
| Posted: Jun 8 2010, 08:44 PM 1109203 |

|
|

The Deserter

|
A nemru ni svi ostali imati drzavnu potporu za studiranje. Sorry ali znam barem 5-6 ljudi koji studiraju a nemaju sta trazit na fax-u, (gle cuda ima takvih i na boardu) bolje nek idu na baustelu. Ali ako ce im roditelji to placat mene se ne tiche, ako cu im pak ja to placat iz poreza itekako me se tiche
Edited by Tulkas Andhrimnirson - Jun 8 2010, 09:44 PM |
 |
| Lady Gladden |
| Posted: Jun 8 2010, 08:45 PM 1109204 |

|
|

<b><span style=

Member No.: 78

|
i sto ne bi ova tematika isla bolje u testove? |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 8 2010, 08:56 PM 1109206 |

|
|

القدس

|
| QUOTE (Anduril Ulair @ Jun 8 2010, 07:53 PM) | Meni je zao, ali ne slazem se sa ovime...
Trebalo bi najvaznije PRVO poloziti ispit, a tek onda gledati prosjek...
I kako 950 kuna po bodu??? Zar on onda ne spada u onu skupinu koja linearno placa studij, a ne sve, jer iznad 43 boda placas linearno, a tek ispod sve... |
Oprosti, nakon svog onog prodavanja magle prošle godine o ne znam kakvoj "izvrsnosti" koja je bila glavni argument protiv besplatnog školstva, ovakav zakon je u najmanju ruku licemjeran i bezobrazan.
A zakon ide ovako- tko položi iznad 42 boda plaća razliku od svog broja bodova do 60 svaki bod određeni cifru novca. Cifru određuje fakultet, tj okvirno je određeno da bi na humanističkim faksovima ona trebala biti 350 kn po bodu a na medicini 950, za ostale ne znam...ali ispod 300 nije nigdje... svi koji ne polože 60 bodova(ili više, hej ko ti je kriv što si ih upisao), plaćaju svaki pojedini bod bez obzira na ocjenu koju su dobili... |
 |
| Captain Spirit |
| Posted: Jun 8 2010, 08:57 PM 1109207 |

|
|

القدس

|
| QUOTE (Lady Gladden @ Jun 8 2010, 08:45 PM) | i sto ne bi ova tematika isla bolje u testove?  |
Jok jer s testovima nema veze ima više veze s politikom. Tj, ima sve veze s politikom (angry ne ide tebi ) |
 |
|