Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Eä - hrvatski Tolkien portal
Soulsaver
Pages: (188) < [1] 2 3 4 5 6 ... > ( Go to first unread post )
Prancing Pony, Hrana, recepti i uzivanje u istome
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Anduril Ulair
Posted: Feb 17 2009, 11:32 PM 1002030

Le Chef

Group: Members
Member No.: 110

Dobar dan dame i gospodo...

Evo nas ponovno kod ovoga topica, ali odlucio sam mu promijeniti ime...
Znam da ste svi ocekivali Spizu, ali ja sam zloban i odlucio sam uvesti malo Tolkiena u Drustveni zivot lukavi.gif

Cilj ovoga topica je prica o hrani, ali ne prica tipa Jeo sam juhu shocking2.gif uuuu kak dobar komad mesa jumpy.gif i postovi odjednog smajlija...

Ovaj topic ce biti promatran i zato ne smijemo dozvoliti da nam ga zatvore sweet.gif

I zato ce Aislinn i moja malenkost biti nadglednici u ovom topicu i kada sve vase ideje ponestanu, mi cemo pokrenuti neku konstruktivnu raspravu...
Ali ovo vam ne daje na pravo da cekate da samo nas nesto konkretno pricamo sweet.gif

Sve vrste rasprava su dobrodosle bilo to recepti, bilo to kako nesto kuhate, bilo to da li je nesto zdravo ili ne, bilo to svadja izmedju mesojeda i vegeterijanaca (naravno, ovo drzati na pristojnoj razini div294.gif ) zelimo to ovdje excl.gif

Dakle, tko zeli prvi pokrenuti nekakvu raspravu ovdje???

Recepti:

Autor: Anduril Ulair

Sastojci:

- pasirana rajcica od 500 grama, onaj umak...
ili jos bolje ako imas kod kuce domaci paradajz sos...
- Zacini i malo brasna

Priprema:

Uzmes posudu i otopis mast u nju (ili ulje)...
stavis veliku kasiku brasna (ili kasiku i po do dvije, sve zavisi koliko gusto volis, to ces znati nakon sto prvi puta zeznes sa pravljenjem tog umaka, tako sam ja skuzio koliko brasna mi odgovara tongue.gif )
dinstas to brasno dok ne dobije onako zuto-smedju boju... (smedja bas i nije najbolje, tako da se drzi zute, tamno zute)
Ne smije ti zagoriti brasno, na laganoj vatri to raditi...
i onda dodas unutra paradajz sos i kuhas jos 5 minuta, naravno na laganoj vatri...
dodas vegete po potrebi i to je to...

taj umak moze biti i prilog nekom mesu, najbolje ide uz kuhano meso i obicno ga se posluzuje zajedno s hrenom na svadbama...

Pileca juha

Sastojci:

- Pilece iznutrice 250g-500g (Zeludac, djigerica, srce, nogice)
- Povrce (po zelji, mrkva, persin, cvjetaca...)
- Rezanci
- zacini

Priprema:

Ocistis povrce i ubacis u vodu (cvjetaca se stavlja zadnji 15 minuta, ne na pocetku kao sve ostalo)...
pilece iznutrice samo ubacis unutra...
kuhas sat vremena, nema potrebe za vise, ali probas mrkvu i ocijenis jel kuhana...
pred sam kraj dodas malo vegete, jedna i po mala kaskica vegete ako kuhas u loncu od 3 litre...
izvadis povrce i meso, ubacis rezance i kuhas jos deset minuta i gotovo je i spremno za jelo...

Spagete i umak...

Sastojci:

- Maslac ili margarin
- 3 glavice luka
- 500g paradajz umaka
- zacini (cili, vegeta, sol, biber)
- feferona

Priprema:

Rastopio sam maslac, stavio unutra 3 glavice luka izrezane na kockice i dinstao to do kraja... Kada se to izdinstalo unutra sam stavio crveni sos umak...

E zatim sam dodavao zacine. 2 zlicice cilija, pola zlicice vegete, pola zlicice soli, pola zlicice bibera i  jednu ljutu feferonu, stvarno veliku...
Po samom mirisu sam osjetio da je pakleno, ali to sam i zelio...

E to je to tongue.gif

Somovina Orly (glavno jelo),

Sastojci:

Orly masa
4 jaja
1 dl ulja
2 dl piva
8 žlica brašna
sol
350 g somovine bez kosti
1 žlica brašna
3 dl ulja
sol

Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke posoliti, istući i stalno miješajući pjenjačom postupno dodavati ulje i pivu. Kad se masa sjedini postupno usuti brašno. Na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Orly masu prije upotrebe staviti u hladnjak. Somovinu isjeći na filee, debljine prsta, posoliti, uvaljati u brašno i umočiti u pripremljenu Orly masu. Pržiti na umjereno toplom ulju. Povremeno protresti posudu u kojoj se prži somovina da masnoća prekrije ribu. Svaki komad ribe mora porumenjeti i narasti. Uz somovinu Orly poslužiti tatarski umak ili umak od rajčice i kuhani slani krumpir.

Svinjska ledja pecena sa mrkvom u godjem temeljcu

Sastojci:

- pola kile svinjskih ledja u jednom komadu (kasnije prepolovljeno na pola, na dva komada, jako debela, inace se od toga dobije 4 kotleta, ali sada su u pitanju samo dva)
- jedan luk
- par reznjeva cesnjaka
- 3-4 krompira
- zacini po volji (ja koristio vegetu i biber)

Priprema:

- Prerezete svinjska ledja na dva dijela (debeli su otprilike 2-3 cm), izbusite rupe u mesu i unutra ugurate reznjeve cesnjaka, zacinite vegetom i biberom i zapecete na masnoci nekih 5-10 minuta, da se onako stvori zdrava boja pecenja.
- Uzmete litru vode, stavite unutra ociscenu mrkvu (ja sam svaku mrkvu izrezao na 4 dijela) i 3-4 krumpira i stavite to kuhati. Kada zavrije ubacite 2-3 kockice govedje juhe (bilo bi bolje da imate govedje kosti, ali to bi se moralo kuhati onda 2 sata, a ja danas nisam imao toliko vremena) i kuhate to oko 10 minuta, ne treba duze.
- Zatim prebacite juhu u tepsiju zajedno sa mrkvom i krompirom, narezete crveni luk na snite i na sve to stavite meso i onda na sat vremena (od oka koliko vec treba da bude gotovo) na 200 stupnjeva.

Autor: Anamil

Soparnik

Staro jelo soparnik datira još iz vremena prije Turaka, a usavršili su ga u dalmatinskim Poljicama. Izvorno se priprema na okruglim drvenim pločama i peče na kominu, no ovaj je recept prilagođen za pripremu u pećnici.

Sastojci za 6 osoba:

500 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1 žličica soli
4 žlice suncokretova ulja
350 ml vode

Za nadjev:
1 kg blitve
1 žlica Vegete
50 ml maslinova ulja
60 g mladog luka
2 žlice nasjeckanog peršina

Za posipavanje:
2 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
50 g grubo narezanih badema

Od brašna, soli, ulja i vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i ostavite da pokriveno stoji 15-ak minuta.
Opranu blitvu dobro ocijedite, narežite na rezance i pospite Vegetom. Ostavite stajati oko 10 minuta i ponovo ocijedite.
Blitvi dodajte ulje, mladi luk narezan na kolutiće, peršin i sve dobro izmiješajte.
Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte pola količine tijesta, pa ga stavite na dno pleha (veličine 24×40 cm).
Po tijestu rasporedite nadjev od blitve i prekrijte ga drugom polovicom razvaljanog tijesta.
Rubove tijesta dobro utisnite, površinu tijesta nabodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Pečeni soparnik premažite maslinovim uljem i pospite nasjeckanim češnjakom i bademima.

Savjet
Kod pripreme soparnika važno je da oprana blitva bude suha. Možete je posušiti tako da listove blitve stavite na čisti kuhinjski ubrus.

Obično neobične jogurt šnite
Sastojci (mjere su u čašama od jogurta)
2 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1/2 čaše ulja

Priprema:
Izmiksati jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje, te prosijano brašno sa praškom za pecivo. Uliti u kalup (namašten i pobrašnjen) i peći na 180 oko 20 min. Ispečeno posuti šećerom u prahu.

Neobična verzija:
U tijesto, kao zadnje može se dodati: ribane jabuke, banane narezane na komadiće, grožđice, ribiz, borovnice, ili voće po želji. U tom slučaju preko ohlađenog kolača može se preliti preljev za kolače (crveni njami.gif)

Tjestenina sa hrenovkama

Sastojci (za 4 osobe):

4 para hrenovki (mogu i safalade, nikako kobasice)
1 vrhnje za kuhanje od 250 ml
oko 5 dkg ribanog sira
malo margarina ili maslaca
250 g tjestenine (vrsta po želji)

Način pripreme

Otopiti malo maslaca ili margarina, hrenovke narezati na kolutiće. Popržiti hrenovke na kratko na maslacu, i zaliti vrhnjem za kuhanje. Kada su kuhane, nasuti ribanog sira (više ili manje - po želji) i dobro promiješati.
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti  i sve zajedno izmiješati. Dobar tek njami.gif

Tjestenina sa surimijem

Sastojci:
1 paketić surimija
1 vrhnje za kuhanje (250 ml)
1/4 kg tjestenine
malo bosiljka, papar
maslac ili margarin

Način pripreme:
Otopiti malo maslaca i margarina. Izliti vrhnje, surimije izrezati na komadiće (još smrznute), te ih staviti kuhati u vrhnje. Kada su surimi omekšali, dodati malo bosiljka i papra. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Izmiješati zajedno.
Dobar tek. njami.gif

"Gurmanska verzija": uz surimi dodati svježe ili smrznuto povrće: grašak, mrkvu, ili po želji. Kada se smjesa izmiješa sa kuhanom tjesteninom, izliti u namaštenu vatrostalnu zdjelu, i zapeči u pećnici.

Sojino mlijeko

Sastojci:
1/2 kg žute soje u zrnu,
voda

Pribor:
električni mikser ili stroj za mljevenje mesa
pamučna krpa
lonac

Način pripreme:

Soju dobro operemo i stavimo na 15 minuta u vruću vodu. Vodu ocijedimo i natopimo soju najmanje 12 sati u 3 litre vode. Vodu ocijedimo.
Uzmemo električni mikser i stavimo jednu šalicu soje i 2 šalice vruće vode. Miksamo najvećom brzinom dok soja ne postane potpuno kašasta.Što bolje izmiksamo, više ćemo mlijeka dobiti. Kašu istresemo u lanenu krpu i dobro iscijedimo u lonac, tako da ne ostane gotovo ništa tekućine.
Mlijeko koje smo dobili stavimo kuhati uz neprestano miješanje. Neka ključa 5-7 minuta. Ako kipi dodamo malo hladne vode. Dodamo toliko vode da dobijemo 5 litara mlijeka.
Meso koje je ostalo u krpi zove se OKARA. Možemo je osušiti u pećnici i dodavati jelima, odrescima ili tijestu za kruh. Bogata je vitaminima i mineralima. Nema skoro ništa bjelančevina. Mlijeko možemo upotrebljavati na bilo koji način kao i kravlje. Sojino mlijeko nije ukusno, pa preporučamo dodati malo soli i po izboru;  malo šećera ili meda, voće, vaniliju,kokos,  kavovinu…  dobar tek!

Autor: Sholky

Recept za lososa

Sastojci:

- paket zelene manistre (dobro, tjestenine), Barilla je standard ofkors ali moze i neka druga njami.gif
- paket dimljenog lososa iz frizidera u vecim ducanima. E sad, vjerojatno moze i obicni losos koji je puuuno jeftiniji, ali to sam tek nedavno skuzio i nisam jos probao unsure.gif
- maslinovo ulje, neko fancy fancy wub.gif
- luk (cesnjak tongue.gif )
- vrhnje za kuhanje
- krusne mrvice

Priprema:

Skuhati onu tjesteninu.
U drugoj posudi na maslinovom ulju laaaaagano poprziti cesnjak i lososa narezanog na komadice. Samo malo malke, ne vise. div294.gif
Dodati u to 'nako krusnih mrvica i promijesati.
Dodati vrhnje za kuhanje (za paket tjestenine moze ono od pola litre), cekati otprilike dok vrhnje ne prokuha, stalno mijesajuci da ne zagori. Moze krace, moze duze, pojma nemam kako je bolje. Navodno bi se vrnje trebalo zgusnut ali to se (meni) rijetko kad dogodi. blush.gif

Sve ovo s vrnjem preliti po tjestenini i dobro promijesati. Posluziti toplo ili hladno.

Autor: Miriel Serinde

Recept za punjene lignje

Sastojci:

500 grama liganja  tongue.gif
250 grama Svježih šampinjona
2 šnite kruha ili 100 grama krušnih mrvica
50 grama svježeg sira
pola vrhnja
glavica crvenog luka i 2 režnja češnjaka
Žlica maslinovog ulja, sol, papar, peršin i bosiljak sleep.gif

(ovo su okvirni iznosi  jer ja sam radila odokativno kao i uvijek sleep.gif)

Nacin pripreme:

Pirjati luk, gljive i nasjeckane krakove. Nakon par minuta dodati sol da gljive puste vodu i kuhati dok ista ne ispari sleep.gif Dodati kruh namoćen u mlijeku i ostale sastojke, izmiksati u multiopraktiku da se usitni (nisam ostavila toliko dugo da postane paštetasto tongue.gif) Lignje možete marinirati u češnjaku i ulju neko vrijeme i onda zabavni dio posla crazy.gif Punjenje crazy.gif

Ja to riješih jednostavno i upotrijebih onaj pištolj špricu za ukrašavanje torte i time punila lignje i zatvarala ih čačkalicama. Složila u tepsiju i pekla dok nisu bile pečene conf44.gif

Autor: yourReflection

Przene banane u cokoladnom prelivu

Sastojci:

- ulje
- 2 banane/osobe, pa racunajte smilie.gif
- tabla cokolade, bilo za kuvanje, bilo slatke
- cimet

Priprema:

Ulje sipati u tiganj, prethodno blago ugrejan; banane iseci na cetvrtine po sirini i, ako je potrebno, na polovine po duzini (ovo zvuci kao nesto sto bi Gandalf rekao biggrin.gif) i tako ih ubaciti u tiganj. Okretati ih blago (i mislim blago, jako se lako rastope ako niste vilin-blagi), tako da se svaka strana ravnomerno isprzi, jedno 5-7 minuta, dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju. Za vreme grejanja tiganja ili tu vec negde, zavisi koliko ste spretni kuvari, sipati kasiku ulja u serpicu i u nju staviti blok cokolade.. Staviti serpicu na blagu vatru da se rastopi, sipati vode po potrebi (recimo ne vise od jednog prsta, ako bas mora, da ne bi ispalo previse razvodnjeno) i tako grejati sve dok nema vise grumena.. Skloniti sa vatre, no ne pustiti da se ohladi skroz.. Ocenite.. veliki.gif

Kada skinete banane sa vatre, a sve stranice su onako lepe zlatno-braonkaste boje, staviti ih u tanjir, preliti cimetom, pa cokoladom iz gore-spomenute serpice.. Ostaviti da se ohladi od 5 do 10 minuta, pa servirati..

Prijatno! Upozorenje: dve banane su dovoljne da nahrane trola. Verovali ili ne, oslobadjanje hranjivih materija pri gore opisanom procesu je neverovatno.. Nuklearna bomba su! Secam se kad sam prvi put napravio ovo, stavio sam 8 banana.. Jeo sam ih dok nisam  bonk.gif ! biggrin.gif

Autor: Eruraina

Piletina sa sirom

Sastojci:

1 paket prsa (cca pola kila)
1 vrhnje za kuhanje
100g sira (gauda i sl.)
začini po izboru

Priprema:

dakle, najbolje na maslacu, al može i ulju pofrigate meso (narezano tanko na komade ili još bolje na male komadiće - da je otprilike komadić=zalogaj)... zatim na meso ubacite sir i pustite da se malo otopi i onako ''zalijepi'' po mesu... i prelijete vrhnjem... pustite da se malo kuha, dok se vrhnje ne zgusne... i na kraju dodate začine i to je to...

Autor: Aislinn

Čokoladni kruh

Sastojci:

1 jaje
šalicu šećera
1 prašak za pecivo
3 šalice brašna
200 gr čokolade
60 gr maslaca
1 šalicu mlijeka

Postupak

Otopite čokoladu u mlijeku na laganoj vatri, ubacite u zmiksanu smjesu šećera, maslaca, jaja, praška za pecivo, dodajte brašno, zmiksajte opet, ako je pregusto, dodajte mlijeka. rum po želji može i ne mora ph34r.gif

Smjesu izlijete u namašćeni (ili papirom za pečenje obrubljeni) kalup za kruh i hitite u pećnicu na 120 celzića. nakon pol sata dignete na 180 i čekate kojih pola sata prije nego jadnom čokoladnom kruhu junačko srce probodete iglom provjeravajući jel gotov. ako nema krvi pardon tragova čokolade na igli, vadi se van, pokrije i sačuva od gostiju, mislim, pričeka da se ohladi veliki.gif

Autor: Aislinn

Recept za umak od piletine

Sastojci:

1 zabatak ili dva batka po osobi, zavisi koliko možete pojesti .veliki:
5 cm košerve (koncentrat rajčice u tubi)
2 žlice brašna
4 žlice ulja
sol, začini po želji... majčina dušica super ide wub.gif

(mjere su odokativne i podložne promjeni po želji)

Način priprave:

Staviti meso u vodu, posoliti i kuhati dok meso ne počne otpadati s kostiju. U tavici na ulju popržiti brašno dok ne postane zlatno-žuto. Dodati košervu, promješati, zgasiti vatru i ubaciti u vodu s mesom.

Umak preliti preko kuhanog krumpira, riže, njoka ili čega već po izboru veliki.gif

Zobena kaša

Sastojci:

3 dl vode
1 dl zobi
1 žlica meda
malo cimeta

Način priprave:

Staviti zob u vodu i kuhati uz stalno mješanje dok kaša ne postane gusta (oko 5 minuta nakon početka ključanja). Skinuti s vatre, istu izgasiti. dodati u kašu med i cimet, promješati i pojesti

Autori: Beregond Ancalimon i Aislinn

Gondorski otac (glavno jelo) i Hobitska kcerkica (prilog/umak)

Sastojci za glavno jelo:

- pileci file (cca pol prsa)
- china mix povrce (pol vrecice)
- vegeta (dvije male zlicice)
- papar u zrnu (zeleni, crveni, bijeli, crni) (puna mala zlicica)
- kajenski papar (vrh zlicice)
- med (2-3 zlice, ili po zelji)
- piva (cca 3 dl)
- konjak (1 dl)

Priprema:
pileci file narezati na komadice i marinirati neko vrijeme u maslinovom ulju, paprima i vegeti. Nakon nekih 1h, staviti sve zajedno u tavu i kratko peci dok piletina ne dobije boju. Preko toga posipati povrce, promijesati i dinstati dok povrce ne bude gotovo uz podljevanje s pivom da ne zagori. Kad se povrce izdinsta, ubaciti cca. 2-3 zlice meda, promijesati i pustiti da se otopi, a bilo kakva suvisna voda ispari. Na kraju zalijati s konjakom i flambirati.

Sastojci za prilog:

- svjezi sir (20-30dg)
- kapari (1-2 zlice)
- jogurt (cca 1.5 dl ili po zelji)
- kukuruz secerac (onaj u limenci) (1-2 zlice)
- sok od pola limuna i malo naribane limunove kore
- kopra po zelji

Priprema:
svjezi sir i jogurt zajedno pomjesati dok se ne dobije zeljena gustoca. Dodati ocjedene kapare, kukuruz, limunov sok, limunovu koru i kopar. Sve zajedno pomjesati i spremno je za posluzivanje uz glavno jelo

autor: queen arwen

Danas sam preradila jedan recept za kruh, točnije, od njega sam zadržala samo osnovne omjere brašna i kvasca, a ostalo sam ubacila kako mi se činilo da je dobro tongue.gif Promijenila sam i način pečenja i oblik kruha, pretvorila ga u kruščiće tongue.gif I da, omjere sam zamijenila mellow.gif Nda, u biti, skoro sve sam promijenila lookaround.gif Ali, bitno je da je ispao dobro, bolje nego po originalnom receptu crazy.gif

Za 6 kruščića promjera oko 10 cm potrebno je:

200 g čistog kukuruznog brašna
100 g rižinog brašna
pola vrećice suhog kvasca
žličica i pol soli
3 šnite maslaca debele oko 5 mm nasjeckane na kockice, može i više tko voli više tongue.gif (nemam blage koja je masa, to sam proizvoljno stavljala pa su zato mjere čudne roflmao.gif )
oko 1 dl toplog mlijeka
oko 2 dl tople vode

Svi se sastojci stave u zdjelu, osim mlijeka i vode koji se miješajući dodavaju u smjesu, prvo mlijeko, a zatim voda. Voda se dodaje sve dok smjesa ne postane jednolična, glatka i čvrsta. Smjesa se djelomice trga, ali to je zbog kukuruznog brašna, nije zabrinjavajuće. tongue.gif U protvan namašćen vrlo tankim slojem maslaca stavi se tijesto oblikovano u kruščiće debljine oko 2-3 cm. Peče se na 200 stupnjeva, prvo 20 min na jednoj strani, zatim se okrene i peče 10 min na drugoj strani da bi se opet okrenulo i peklo još 10 min. Kruščići ispadnu dosta kompaktni i čvrsti zbog kukuruznog brašna, a maslac i mlijeko daju im posebnu aromu. wub.gif Predlažem konzumirati tople uz maslac. sleep.gif Provjereno prije pola sata sleep.gif lookaround.gif A kad se ohlade, kako god želite tongue.gif

autori: gondorac i aislinn

Sastojci:
3 jaja
kutija sardina/skuše/tunjevine/mesnog doručka
sir  tipa gauda
neko zelenje tipa matovilac, zelena salata, radić
majoneza

Priprema:
jaja tvrdo skuhati, zelenjavu oprati i osušiti, sir naribati, mesni dio isjeći na komadiće ako već nije u komadićima. jaja narezati na ploške, staviti u zdjelu sa zelenjavom i sirom, dodati majonezu i promješati
crazy.gif

autor:aislinn

Sastojci:
250 gr bukovača
1 malo pakiranje vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
sol
pašta sa špinatom

Priprava:
Skuhajte paštu u slanoj vodi sa dodatkom maslinovog ulja. Za to vrijeme u tavi na maslinovom ulju na laganoj vatri mješat posoljene bukovače. Kad budu mekane, dodati vrhnje za kuhanje, pustiti za proključa par minuta i skinut s vatre. Paštu prelit s gotovim umakom i ubit se u hrani veliki.gif

autor: beren erchamion

LEDENA KAVA

Sastojci: 1,5 dl jake kave
               2 žlice sladoleda od vanilije
               1 žlica šlaga
               nekoliko nasjeckanih badema

1. Skuhajte kavu sat vremena ranije kako bi se mogla dobro ohladiti u hladnjaku. (koja god vam odgovara, instant, turska, filter...osobno preferiram tursku jer je to onda kako treba biti. tongue.gif ) Ako je turska onda je lijepo procijedite da ne bude taloga.
2. Rashladite i sve druge sastojke, uključujući i čaše.
3. U čašu stavljate sastojke ovim redoslijedom: najprije sladoled, zalijete kavom, na vrh šlag i na njega stavite nasjeckane bademe.

I to je to! Recept je inače za jednu čašu, ali čisto sumnjam da ćete uživati sami Dakle, za još jednu osobu samo udvostručite mjere. tongue.gif

P.s. Da bude još bolja možete dodati baileys ili rum, onako daje jedan irish štih. cool.gif  ( djeca neka slobodno preskoce ovaj korak. roflmao.gif )

autor: aislinn

KOLAČ S MALINAMA I JOGURTOM

Sastojci za 8 osoba
4 jaja
150g secera
750g jogurta od vanile (moze i obicni)
1 zlicica ekstrakta od vanilije
250g brasna
malina po zelji
listici badema za posipanje
1/2 vrecice praska za pecivo

Priprema
Pjenasto mutiti jaja i secer elektricnim mikserom, oko 5 minuta. Koristeci rucnu mutilicu (ili kuhacu) njezno dodati jogurt i vanilu. Pomalo dodavati brasno i prasak za pecivo, da bi se izbjegle grudvice. Njezno dodati maline . Usuti u namascen i pobrasnjenu tepsiju( po mogucnosti okruglu za torte) Posuti sa listicima badema i peci u vec zagrijanoj pecnici na 180C. Kolac je gotov kad dobije zlatno smedu boju, oko 75-90 minuta . Ohladite izvadite iz posude u kojoj ste pekli i sluzite .

Posluživanje
kolac se dodatno moze ukrasiti sa tucenim slatkim vrhnjem i svjezim malinama ili sirupom od malina

autor: galad

Step 1
Svinjetinu (jos bolje PILETINU) izrezete na kockice i stvaite u pac (ulje, sol papar, začini za meso, soya sauce -ako volite ljuto i par kapi tabasca.), pustite da stoji najmanje 1h i bacite se na guljenje povrća

Step 2
-Mladi krumpir narezati na brodiće ili kockice
-Mrkve rezati na duljinu prsta pa okomito po pola.
- tikvice na kockice jednake krumpiru (bitno je zbog pecenja jer ce vam inace zagorit)
-kapulu na četvrtine ili petine (što bliže veličini krumpira) dvije manje ili jednu veliku glavicu
-par režnjeva bijelog luka (češnjak) u kori
-narezati slaninu na snite (fete)

Step 3
-zamastite lim za pecenje i poslozite povrće
-posolite, popaprite; pospite mažuranom, vlascem + par grančica ružmarina
-dodajte slaninu, UMJERENO nauljite i sve dobro promješajte (po mogućnosti rukama da hrana osjeti vašu ljubav roflmao.gif )
-meso složite na vrh (malo ga ipak ugurkajte u povrće al da ipak ostane na vrhu)

Step 4
-stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 C' i zapecite par (5-6) minuta da vidite hoće li tikvice pustiti vodu, ovisno o količini vode -dodatno podlijte
-pri sredini pčenja pažljivo promiješajte
-vrijeme pečenja je otprilike 45min (ali ovisi o jačini pećnice) gotovo je kad je meso pečeno i krumpir poprimi zlatnu boju i hrskavu koricu.
-pri kraju polijte s malo maslinovog ulja i pecite do kraja

Step 5
Preporuka za posluživanje:

poslužite uz dodatak kiselog vrhnja ili Lhasijem za piće

Pripravak Lhasija: u 2 dcl jogurta za piće dodajde cca 1 dcl vode i prstohvat soli, promiješajte. posluziti s par kockica leda

DOBAR TEK! njami.gif

autor: anamil

POLPETE OD TIKVICA

Tikvica-dvije se ogule i izribaju, te se ostave da puste vodu. Nakon toga se iscijede, doda se:
- 1 jaje
- sjeckani peršin
- sjeckani češnjak
- sol
- papar
- prezle (mrvice od kruha) da smjesa bude kompaktna
Oblikovati polpete (ne predebele) i prije pečenja uvaljati u prezle. Peći dok ne dobije zlatnožutu boju. njami.gif

Sastojci:

par komada pohane piletine od jučerašnje večere
2 patlidžana
250 gr bukovača
glavica salate
maslinovo ulje
jabučni ocat
sol
papar

Priprema:

Izrežite oprane patlidžane na deblje fete i zalijte ih maslinovim uljem te pustite da odstoji kojih pola sata. za to vrijeme očistite salatu, začinite je solju, octom i maslinovim uljem.
očistite i bukovače.
patlidžane poslažite djelom na piletinu, djelom direktno na rešetku od rerne upaljenu na 220 stupnjeva. posolite ih i začinite paprom.
nakon 20 minuta maknuti patlidžane koji su poprimili boju. na njihovo mjesto staviti bukovače. za 10-15 minuta su gotove i one.
kao desert savršeno pašu sladoled i kava

uživajte dance.gif

KOLAČ S VIŠNJAMA BY ZELJKICA blush.gif

biskvit:
5 jaja
pecilni prašak
7 žlica brašna
malo otopljene čokolade
3-4 žlice šećera
3 žlice vode
malo limunove korice

posebno izmiksati bjelanjke i žumanjke. u žumanjke dodati vodu i šećer. žumanjke tada umiješati u bjelanjke. dalje se ne miješa više mikserom, nego lagano žlicom. dodati limunovu koricu, brašno i pecilni prašak.  sve lagano miješati. na kraju se doda otopljena čokolada. posuda u kojoj se peče, namaže se maslacem i posipa brašnom. peče se na 180 stupnjeva pet minuta, a poslije na 150.

nadjev s višnjama: wub.gif
500 grama očišćenih višanja
šećer
litra vode
12 žlica mlijeka
2 pudinga od vanilije

očišćene višnje se stave sa šećerom u vodu i kuhaju kojih 15-20min. ovisi kako slatko želite pa toliko stavite šećera. ja sam stavila 5 žlica. posebno se izmiksa mlijeko i prašak za puding pa se doda u višnje i vodu u kojoj su se kuhalo. sve se izlije na biskvit i ostavi  da se ohladi.

slatko vrhnje se izmiksa s malo šećera u prahu. stavi se na ohlađeni nadjev. wub.gif

autori: zeljkica i faramir

Tjestenina u umaku od sira i pancete

Sastojci njami.gif
- Tjestenina
- Panceta (Spek)
- Vrhnje za kuhanje
- 2, 3 vrste sira (u nasoj verziji bili su to grano padano, podravec i pramenko)
- Origano, bosiljak, sol, papar
- Malo maslinovog ulja
- 2 jaja

Priprema za 2 osobe:
Narezati pancetu na male kockice i prziti na laganoj vatri na maslinovom ulju; nakon par minuta dodati vrhnje i i puno naribanog sira te mijesati i dalje na laganoj vatri. U posebnoj posudi izmjesati 2 jaja, bosiljak, origano, sol i papar. Tu smjesu zatim dodati u umak. Skuhati tjesteninu te je  staviti da se pomijesa sa umakom.
Dalje vam ostaje samo pojesti to  jumpy.gif njami.gif

*Mali savjeti velikih majstora - ako vam je umak pregust dodajte malo mlijeka i promjesajte  roflmao.gif  blush.gif

autor: estel

Čokoladna torta od malina wub.gif

Sastojci:
260 g tamne čokolade
170 g maslaca
120 g šećera
2 Bourbon vanilin šećera
3 jaja
70 g oštrog brašna
žličica praška za pecivo
200 g svježih malina

Prijedlog: ako ne volite tamnu čokoladu ili općenito išta previše slatko, nemojte (kao ja tongue.gif) stavljati čokoladu sa 70-ak% kakaa, već stavite onu običnu za kuhanje ili dodajte više šećera jer su maline same po sebi kisele. yes.gif

Postupak:
Dobro operite i ocjedite maline, a čokoladu rastopite na pari pa ostavite da se hladi oko 5 minuta.
Maslac (može i margarin), šećer i vanilin šećer izmiksajte najvećom brzinom u pjenastu smjesu. Postupno dodajte jedno po jedno jaje i dalje miksajući. Potom smanjite brzinu, dodajte otopljenu čokoladu, a potom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Nakon toga dodajte maline, još malo izmiksajte i smjesa je gotova

Smjesu izlijte u kalup za torte promjera otprilike 24 cm (to je onaj manji) kojeg ste obložili papirom za pečenje. Zagladite smjesu žlicom i stavite sve u pećnicu koja je prethodno zagrijana na 170°C. Sve se peče 25-30 minuta.

Tokom pečenja torta će malo narasti, napravit će se korica koja će kasnije malo popucati. Provjerite da je gotova tako da zabodete čačkalicu. Na njoj mora biti malo smjese, no to je dobro jer torta mora biti vlažna iznutra.

Neka se torta još malo hladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga je stavite u frižider oko dva sata. (Mislim da je bolje da ipak malo prenoći cool.gif) Pospite je kakaom u prahu, kokosovim brašnom (kao ja na slici tongue.gif) ili šećerom u prahu i ukrasite svježim malinama.

Uživajte i dobar tek! veliki.gif wub.gif

KOLAČ OD MEDA

Sastojci:
4 jaja
1 šalica šećera
1 šalica meda
1/2 šalice ulja
3 šalice brašna
1/2 žličice soli
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
3 žlice jake crne kave
1 šalica tople vode

Priprema:
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa dodati ulje, med i masu dobro izjednačiti. Lagano dodavati brašno, začine i ohlađenu kavu, a na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u pomašćenom i pobrašnjenom kalupu oko 30 minuta na 180 stupnjeva ili dok zabodena čačkalica ne ostane čista, suha.

Kolač je bolji što duže stoji.

autor: lothwen

HOT CHILI SAUCE

6 rajcica (s tim da su bile domace, vrlo razlicitih velicina, tako da nisam u potpunosti sigurna koliko sam tocno stavila)
4 ljute paprike (nda, paprike su awesome tongue.gif )
1 stvarno ljuta paprika lookaround.gif
3 ljuta feferona
2 luka
1/3 salice secera
3/4 salice octa
1/3 zlicice soli
1/2 chilija (moze biti u pahuljama ili mljeveni kakav sam ja koristila)

Povrce sam narezala na sitne kockice i sve to zajedno ubacila u lonac. Nakon sto provrije, kuha se 15-20 minuta uz povremeno mijesanje, a onda se ostavi da se malo ohladi. Zatim sam to ubacila u blender i sve fino izmiksala te vratila na vatru gdje se to jos kuhalo oko pola sata. I to je vise manje to.

Bila sam u stalnom strahu da to nitko nece htjeti jesti jer je bilo stvarno ljuto, ali kada je stavljeno na stol ljudi su se potukli za umakom flex.gif
Mislim da je konacna kolicina bila oko pola litre.

p.s. nije preporucljivo ljudima koji imaju problema sa zelucem i slicnim div294.gif

autor: saruman

Bananko frape:

Sastojci:
2 banane srednje veličine
2-4 čajne žličice meda
2-3 čajne žličice gorkog kakaa (kakao! ne nesquick!)
2-3 dcl hladnog mlijeka

Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne nastane lijepa smeđkasta smjesa.

Posluživanje: Direktno iz blendera.

Upozorenje: Frape ne smije stajati jer gubi ukusne osobine. Dakle, konzumirati odmah.

autor: milica laegrandir

Rucak 2 u 1 (I supa i glavno jelo)

Potrebno:
pola pileta
1 glavica luka (cela)
2 sargarepe
2 veca krompira
1 kesa smrznutog kukuruza
1 solja pirinca
1 supena kasika vegete
so
malo ulja

Priprema:
Pola pileta staviti u lonac od 4 litre, naliti vode i dodati glavicu luka.
Pustiti pile i luk da kuvaju oko sat i po (luk izvaditi pre nego sto se raspadne).
Za to vreme obariti pirinac u zasoljenoj vodi i s malo ulja, i nakon barenja staviti ga u tepsiju.

Izvaditi pile, stavila ga na pirinac, posoliti i gurnuti u rernu na 180 stepeni. Samo treba da se fino zapece, i prelivati ga s vremena na vreme sa malo supe.
U lonac ubaciti pola kese kukuruza, narendanu sargarepu i krompir iseckan na kockice. Kasiku supenu vegete i eto.
posle pola sata do 45 min, voila. Oba jela gotova.

Svinjetina na tzv lovacki nacin

Ovo je kolicina dodatih sastojaka za tri osobe , pa ako kome treba za vise, moze povecati. Daklem:

Potrebno:
svinjske snicle, osrednje debljine (kolicina zavisi od vaseg apetita unsure.gif , samo da stane u kesu, to je granica )
kesa za pecenje
ocisceno pola glavice belog luka, sitno iseckano
ociscene 4 glavice crnog luka, srednje velicine
zacin za snicle (ili vegeta i so , kako ko vise voli)
malo bosiljka
pola case belog vina
pola case vode
malo ulja

Priprema:
U snicle utrljati zacin za snicle (ili ako vise volite vegetu i so).
Uzeti kesu za pecenje.
Naseckati crni luk na kolutove. Polovinu poredjati u kesu. Na luk naredjati snicle, pa odozgo poredjati ostatak crnog luka, pa posuti beli luk i bosiljak, i naliti sa vinom, vodom i uljem.
Kesu vezati i staviti u tepsiju. Probusiti odgore cackalicom par rupica, da kesa u rerni ne eksplodira.
Gurnuti na 180 stepeni pa posle pola sata smanjiti na 150.
Peci na 150 jos pola sata do 45 min.

Prijatno wink.gif

Zapeceni karfiol

Potrebno:
2 glavice karfiola
4 jajeta
3 supene kasike pavlake
so
malo ulja
vatrostalna posuda
serpa tongue.gif

Priprema:
Obariti dve glavice karfiola, u vodu za barenje dodati dve kasicice soli i malo ulja.
Procediti, izrezati nozem na sitno i  usuti u vatrostalnu posudu.

*Preliv: Umutiti jaja i pavlaku.
Preliti karfiol.
Gurnuti sve to u pecnicu na 25min, temp 200.

Corba od karfiola

Potrebno:
lonac od 4 litre
1 serpa
glavica i po crnog luka
cesanj belog luka
1 sargarepa
1 glavica karfiola
so
vegeta
ulje
1 mala pavlaka
1 jaje

Priprema:
U serpu stavite glavicu karfiola izlomljenu na delove. stavite kasicicu soli i malo ulja, tek tek. Pustite da se karfiol obari.
Iseckajte crni luk, ubacite ga u lonac. Preko luka narendajte sargarepu. Nalijte sa taman toliko vode da se lepo dinsta, tek da smoci luk i sargarepu. Pospite sa kasicicom soli. Poklopite i pustite da se dinsta jedno 45 min na osrednjoj vatri, da se luk skroz raspadne, povremeno promesajte da se ne zalepi. U toku dinstanja, nakon 20tak min, dodajte iseckan beli luk.
Procedite karfiol, i jos dok je u serpi, uzmite noz i prodjite par puta kroz masu, da ga usitnite. Ubacite u lonac, nalijte vodom pun lonac. Jos malko posolite i ubacite vegete po zelji.
U solji umutite jaje i pavlaku i kad corba provri, ulijte uz mesanje.
Posle dva tri minuta skinite sa vatre.
Voila!

Krompir na drugaciji nacin

Potrebno:
1 kg krompira (za tri, do cetiri osobe)
palenta (kukuruzno brasno u zrnu)
so
vegeta
pola solje ulja
tepsija tongue.gif
1 solja vode

Priprema:
Ocistila 1 kg krompira, isekla ih na kriske, poredjala u tepsiju. Prelila soljom vode, i pola solje ulja. Posolila, povegetila, i posula sa palentom.
Gurnula u rernu na 250, i posle sat, sat i po, hrskav krompir je na stolu  

Dva recepta za testeninu

Prvi:

Potrebno:
400gr testenine (najbolje u obliku skoljki, ali svejedno) (to je obicno 1 kesa)
1 velika pavlaka (400 gr)
2 konzerve tunjevine
soli
ulja

Priprema:
Testeninu obariti, uz malo dodatog ulja i dve kasicice soli.
U ciniji izmesati  tunjevinu i pavlaku
Procediti testo, i pomesati sa umakom u ciniji.

Drugi recept:

Potrebno:
400 gr testenine
5 jaja
1 kasicica margarina
1 velika pavlaka
origano
so
ulje
vatrostalna posuda

Priprema:
Obariti testo, u vodu dodati malo ulja i dve kasicice soli
Uzeti vatrostalnu posudu i staviti dole kasicicu margarina.
U posebnoj posudi izmutiti 5 jaja i jednu veliku pavlaku.
Procedjeno testo usuti u posudu, preliti sa jajima i pavlakom, odozgo malo posuti origana, i gurnuti u mikro na 200celzija, pola sata.

Salata od cikle (cvekle)

Potrebno
2 cvekle
so
ulje
sirce

Priprema:
Cveklu oljustiti, narendati u ciniju, posoliti, pouljiti, sipati jos i malo sirceta, i eto.

autor: valarauco ramainen

SASTOJCI:
- nekoliko komada deblje narezanih pilecih prsa ( moze bilo koji komad piletine, i koliko god je hoces  )
- tri reznja cesnjaka, nasitno
- maslinovo ulje
- vegeta
- bilo koje ishlapjelo pivo zaostalo u boci na podu smocnice sleep.gif

PRIPREMA:
- Ulijes ulja u vatrostalnu (ja stavio u malu okruglu, ali to prilagodite kolicini piletine). Nasjeckas cesnjak u ulje, i u to uvaljas piletinu da se zamasti, pa naspes vegete po komadima kao da ces je prziti sleep.gif komadi nisu bas plivali, ali su se dobro toćali sleep.gif
- odes u smocnicu vidjet cega sve ima, i vratis se s pivom, jer se sjetis da si negdje procitao da se tvrdo meso paca u pivi da omeksa sleep.gif zalijes pivo po tome i jos malo zbuckas unsure.gif
- nepovjerljivo promatras neko vrijeme unsure.gif
- pomiris se sa sudbinom, spetljas vatrostalnu u aluminijsku foliju, izbusis dvije male rupice, upalis rernu na oko 200, gurnes unutra i zaboravis potpuno na to  satima dok igras Farmville i citas knjigu doh.gif
- u neko doba uspaniceno skocis ph34r.gif
- odes tamo, izvadis sve to van doh.gif otvoris aluminijsku spreman suociti se sa totalnom katastrofom, i suocis se se najopojnijim mirisom koji si osjetio zadnjih par mjeseci  veliki.gif
- nepovjerljivo otkines komadic piletine da vidis okus, i rastopis se jednako kao sto se meso prepuno okusa rastopi tebi u ustima bigsadeyes.gif

VRIJEME PRIPREME: nepoznato unsure.gif  otprilike koliko treba jednom i pol rodu malina da dozori, da ga pokosis, uzores zemlju i posadis borovnice unsure.gif i procitas oko 40 stranica knjige srednje velicine, fonta oko 12, 36 redova, 67 slovnih mjesta u redu doh.gif

POSEBNE NAPOMENE: meni je cesnjak malo naskodio, ali zato jer sam toćao saft poslije blush.gif MBP nije sleep.gif vrijeme pripreme bi se moglo kretati od 1 i po do tri sata unsure.gif  savjet: otklapajte foliju cesce da vidite kako ide, i cim meso pobijeli vidite zelit li je skinuti da se malo i zapece, iako ne treba yes.gif

MUFFINI

Sastojci:
250 gr brašna
prašak za pecivo
100 gr kokosovog brašna wub.gif
100 gr šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 ml mlijeka
75 ml ulja
150 gr punomasnog kiselog vrhnja aka milerama

Postupak:
Zmixate sve to zajedno (ja još dodam i otopljene čokolade ili ako nađem žrtvu koja će je isjeć na kockice, onda ubacim kockice ili maknem kokos, pa stavim čokoladu i lješnjake, orahe vatevr, neki čudaci stavljaju grožđice doh.gif ugl, budete inovativni, muffini su za kreativce veliki.gif  ) tako da bude masa slična onoj za palačinke ali puno, puno gušća. i onda napunite svaki onaj papirnati thing koji ja zovem gaće za muffine DOPOLA sa smjesom. savjet: stavite duple gaće, za svaki slučaj sleep.gif strpati u rernu na 180, vaditi kad se dignu i čačkalica ide van čista. dakle za koji 20-30 min.

Edited by Ellin - Nov 17 2009, 11:15 PM

Aislinn
Posted: Feb 17 2009, 11:43 PM 1002032

Aut Caesar Aut Nihil

Member No.: 1816

Aislinnin post za recepte.

evo da ga popunim odma sa jednim jelom koje se upravo sprema, a i aktualno je div294.gif zove se "Edward" veliki.gif jer je od piletine, a on ima stalno 17 godina, što jest piletina unsure.gif i ima u jelu puno češnjaka koji nekako asociraju na vampire, a on je(navodno sigh.gif ) vampir veliki.gif

dakle, I present you......

Edward

Potrebno:

pileća prsa, koliko kandidata, toliko prsa sleep.gif
pola glavice češnjaka
mahuna po želji
sol
maslinovo ulje

Priprema:

mahune strpat u vodu, posolit i skuhat. prsa isjeć na ploške od 0.5 cm i ispeć na običnom ulju, pred kraj dodati isjeckani češnjak. mahune ocjediti, staviti na tanjur, do toga stavit meso, sve skupa zaliti uljem sa češnjakom u koje je dodatno dodato maslinovo ulje. jede se uz čitanje "Twilighta" sleep.gif ili ako je grupa nazočna, komentiranje istog sleep.gif

zahvaljujući aniri:

Šišarke

Potrebno:
250 g putera
100 g čokolade (može i više div294.gif )
7 žlica meda(može i do 10, da ne mora ići šećer)
2-5 žlica šećera
250 g kukuruznih pahuljica
150 g usitnjenih oraha/kikirikija

Priprema:

Puter, čokoladu, med i šećer otopiti. dodati pahulje i miješati da se ravnomjerno rasporedi. čekati da se malo ohladi i stvrdne pa staviti u mafin gaće i u frižider.

nešto iz vampirske kuhinje sleep.gif

Lignje i krumpir na patuljački način by Galad

user posted image

Očišćene lignje napuniti sitno narezanim krakovima, češnjakom, peršinom i pršutom (sastojke za punjenje dobro umjesite prstima).
Ostavit pri vrhu lignje malo mjesta kako biste taj dio mogli zagurati u šupljinu kako punjenje pri pečenju ne bi ispalo ako se lignja stisne.

Krumpir ogulite i narežite na "lađe" ili četvrtine, koru možete ostaviti ukoliko ju dobro izribate pri pranju (hrapavim dijelom spužve ili žicom za posuđe).
Posložite krumpir na nauljeni lim za pečenje (malo dublji da vam sve stane, idealno s poklopcem) i začinite meditaranskim travama ili samo ružmarinom, soli i paprom po želji

Par šnita pršuta zamotajte u "ružice" i ugurajte između krumpira.
Isto tako možete dodati par cijelih režnjeva češnjaka sa ili bez kore ili pak krupnije narezanu kapulu.

Punjene lignje složite na krumpir nakon što ste ih zasebno začnili.
Sve zalijete s malo maslinovog ulja. Pokrijte poklopcem ili ako nemate, aluminijskom folijom i stavite u pečnicu prethodno zagrijanu na 180-200 °C.

Pecite nekih 20-ak min, po potrebi lagano podlijevajući vodom, dok krumpir ne omekša.
Tada zalijte pivom (cca 1 dcl) i ponovno pokrijte i ostavite da se peče još 10min, da se pivo prožme jelom.
Nakon toga otkrijte lim kako bi se tekućina isparila, a lignje i krumpir malo zapekli.

Servirajte uz salatu od rikule začinjenu kombinacijom suncekrotovog i maslinovog ulja i acetom balsamicom.

Edited by Aislinn - Sep 20 2010, 11:50 PM

Eruanna Greenleaf
Posted: Feb 17 2009, 11:49 PM 1002034

Death from above

Member No.: 962

uvedi povrće u doručak... veliki.gif paradajz il kak bi se pristojno reklo rajčica rolleyes.gif , krastavci, paprika... luk je isto kul, ako planiraš prespawat dan rofl.gif
(kukuruz, grašak, mrkvu i slično neću spominjat jer imam osjećaj da ćeš me čudno pogledat ph34r.gif ).
mislim, dodaj to mesu i kru'u... a sad... čokolino i ostalo? rofl.gif

saruman
Posted: Feb 17 2009, 11:51 PM 1002035

The wizard

Member No.: 130

ed.seth: U postu prije, ali moralo bit prebačeno ovdje
QUOTE (saruman @ tu)
Danas sam saznao da MILKA od 100g ima 500 kcal.  shocking2.gif Najmasnija stvar koju sam vidio, što li to stavljaju unutra?!  luuuud.gif

Nda, kako mi se uobičajeno doručak sastoji od mesa i kruha, nekako razmišljam o tome da uvedem nešto raznovrsnosti. unsure.gif Što biste mi preporučili da jedem a da NE sadrži kruh, meso ili jaja?  silly.gif I da, trebam nešto da se najedem, dakle cornflakes i ona zobena čuda otpadaju.  silly.gif

Ma mislim da totalno izbacim iz doručka meso i kruh. yes.gif Tako ću se naoštrit za ručak. roflmao.gif

Eh, a što da radim sa paradajzom, krastavcem i paprikom? Da ih jedem al dente? Pa, ovaj, nisam biljožder... unsure.gif

Eruanna Greenleaf
Posted: Feb 17 2009, 11:53 PM 1002036

Death from above

erm... neznam... pecivo i dukatela? unsure.gif čaj? voće?

saruman
Posted: Feb 17 2009, 11:55 PM 1002037

The wizard

QUOTE (Eruanna Greenleaf @ Feb 17 2009, 11:55 PM)
erm... neznam... pecivo i dukatela? :: čaj? voće?

1. Pecivo je kruh. silly.gif
2. Čaj i voće? bigsadeyes.gif Kila banana? eureka.gif

Eruanna Greenleaf
Posted: Feb 17 2009, 11:58 PM 1002040

Death from above

pa neznam qe planiraš ujutro... mislim da je kruh bitan za doručak, qe ja znam. conf44.gif uzmeš neko nice pecivo i dukatelu i vozi... uz to skuhaš čaj i milina... kasnije pojedeš jabuku i miran si do ručka...

Anduril Ulair
Posted: Feb 18 2009, 12:03 AM 1002041

Le Chef

daj kad se sjetis pogledaj koliko jedan snickers ima kalorija, cuo sam da je to najgora i najjaca stvar koja postoji...

Glede dorucka...

S obzirom da je dorucak i da trazis nesto brzo, bez dugog kuhanja, neznam sta da ti predlozim...

a ako to zanemarimo mozes rizu, odnosno rizoto...
makarone sa raznim umacima...
pohani kruh, ali opet to je kruh...
pohani sir...

Ako zelis nesto od ovoga samo reci, napisem recept ako vec ne znas...

Aislinn
Posted: Feb 18 2009, 12:07 AM 1002043

Aut Caesar Aut Nihil

a soja? unsure.gif imaš li mogućnosti kuhati u stanu ili ne? i da li voliš soju ili ti je bljak? unsure.gif

ja za doručak često jedem sojine popečke jer su fini (meni), brzo se naprave, može se varirati okus (dakle, nije svaki put isto veliki.gif ), jeftino je i zasiti

Eruanna Greenleaf
Posted: Feb 18 2009, 12:09 AM 1002044

Death from above

meni je soja diskasting... sick.gif
@ mach - ajde stavi neki recept za umak za tjesteninu...

saruman
Posted: Feb 18 2009, 12:09 AM 1002045

The wizard

QUOTE (Anduril Ulair @ Feb 18 2009, 12:06 AM)
daj kad se sjetis pogledaj koliko jedan snickers ima kalorija, cuo sam da je to najgora i najjaca stvar koja postoji...

Glede dorucka...
S obzirom da je dorucak i da trazis nesto brzo, bez dugog kuhanja, neznam sta da ti predlozim...

a ako to zanemarimo mozes rizu, odnosno rizoto...
makarone sa raznim umacima...
pohani kruh, ali opet to je kruh...
pohani sir...

Ako zelis nesto od ovoga samo reci, napisem recept ako vec ne znas...

Snickers? unsure.gif Treba provjeriti. tongue.gif Sumnjam da ima preko 500 kcal/100g.

Ma, može kuhanje. yes.gif A zapravo može i kruh, ali samo da ubacim ujutro nešto "zdravo". Dakle povrće i voće. unsure.gif A ne samo kruh + meso. silly.gif

Rižoto, makaroni, silly.gif to je ručak. unsure.gif

Pohani kruh. bigsadeyes.gif Nda, to totalno mi se sviđa ideja... samo je u suprotnosti s mojim namjerama. silly.gif

Anduril Ulair
Posted: Feb 18 2009, 12:10 AM 1002046

Le Chef

a gdje se soja moze kupiti unsure.gif

i daj mi kakav recept za nju...

probao sam onu u menzi i to je ocajno napravljeno...
a prijatelji vegeterijanci me uvjeravaju da je odlicna...

Naravno ja cu pored nje imati komad mesa biggrin.gif

saruman
Posted: Feb 18 2009, 12:11 AM 1002047

The wizard

QUOTE (Aislinn @ Feb 18 2009, 12:10 AM)
a soja? :: imaš li mogućnosti kuhati u stanu ili ne? i da li voliš soju ili ti je bljak? ::

Jeo soju u menzi i nije mi loša, ali ne bih to za doručak. Djeluje mi masno. unsure.gif Osim toga, to je najcreepy biljka na svijetu, jedna od prvih biljki s kojima su se počeli GMOaši igrati. yes.gif

Nda, potraga za Wizardovim doručkom će očito potrajati. bigsadeyes.gif

I IMAM VREMENA UJUTRO - to je za DOMA. klap.gif U Burgu nema šanse da išta napravim ujutro. roflmao.gif

Gladan sam. sad.gif *škica dvije naranče na ormaru desno*

Anduril Ulair
Posted: Feb 18 2009, 12:11 AM 1002048

Le Chef

QUOTE (saruman @ Feb 18 2009, 12:12 AM)
Pohani kruh. bigsadeyes.gif Nda, to totalno mi se sviđa ideja... samo je u suprotnosti s mojim namjerama. silly.gif

Ma pusti namjere...

izbaceno je meso...
bar nesto...

Aislinn
Posted: Feb 18 2009, 12:14 AM 1002050

Aut Caesar Aut Nihil

a propos snickers tongue.gif

ja uvijek imam jedan u neseseru, za hitnu intervenciju, kad mi padne šećer u krvi

51 gram jednako 260 kilokalorija, dakle 102 grama bi bilo 520 kcal

2810 replies since Feb 17 2009, 11:32 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (188) < [1] 2 3 4 5 6 ... >
Back to Drustveni zivot Boarda