Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Eä - hrvatski Tolkien portal
Soulsaver
Pages: (10) < [1] 2 3 4 5 6 ... > ( Go to first unread post )
Brblj 37, kažu da je zadnji bio 36 a ima 600 str
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Anamil
Posted: Oct 2 2020, 01:46 PM 1249422

Group: Members
Member No.: 1801

Ne znam kako zatvoriti broj 36, ali evo vam novi jer smo već zagušili stari

Wotan
Posted: Oct 3 2020, 04:01 AM 1249423

Brenin Amra

Member No.: 2005

QUOTE (Anamil @ Oct 2 2020, 01:46 PM)
Ne znam kako zatvoriti broj 36...

Moraš biti moderator podforuma, pa ti dolje ponudi opcije za upravljanje topicima.

I ti bi to morala imati kada uđeš na podforum o filmovima. Uglavnom, zaključao sam 36-icu.
___________________________________________________________________________________________________________________

Eh, i da dodam i ponudim na eventualno komentiranje dvije izvrsne misli na koje sam naišao tokom posljednjih mjesec dana.

Prvu sam već nekada davno prije čuo, a radi se o izjavi Bena Franklina koja se prolaskom vremena, kako sam otkrio, primjenjivala na sve i svakakve situacije i okolnosti.
I one s kojima je ima/la, kao i one s kojima nema/nije imala apsolutno nikakve veze koju ja mogu vidjeti. Bilo kako bilo, bila je i ostala velika misao.

"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

Na drugu sam naišao čitajući Macaulayeve Spjevove Drevnog Rima, i nije me sram priznati da me baš pogodila u nešto važno,
iako sam vrlo svjestan da će ju mnogi okarakterizirati kao puste romantičarske tlapnje.

"To every man upon this earth death cometh soon or late.
And how can man die better, than facing fearful odds,
For the ashes of his fathers, and the temples of his gods”

Eto, uživajte u novom Brblju.

Edited by Wotan - Oct 3 2020, 04:30 AM

Aldarion
Posted: Oct 3 2020, 10:17 PM 1249424

The Young Wolf

Member No.: 2014

Imaju li ovi citati kakve veze s korona-krizom i uz nju vezanim mjerama?

Wotan
Posted: Oct 3 2020, 10:48 PM 1249426

Brenin Amra

QUOTE (Aldarion @ Oct 3 2020, 10:17 PM)
Imaju li ovi citati kakve veze s korona-krizom i uz nju vezanim mjerama?

Pobogu, ne. rofl.gif

Što se tiče prve, razumijem zašto bi se moglo pomisliti da je tako, ali zbilja nije.
Ne pravim toliku dramu oko toga, a sav doprinos koji sam uopće imao za dodati toj javnoj raspravi sam rekao ono prije par mjeseci, i od tada se držim potpuno izvan cijele te histerije.

Među nama, mišljenje o kolikoj se smijuriji radi mi je i dalje isto (čak i dodatno učvršćeno), ali mjera se svejedno držim jednostavno zato jer je ljudima oko mene lakše da ne glumim nekog buntovnika i jer se oni boje, tak' da ono...
Ako će se drugi zbog toga osjećati sigurno, meni nije nimalo teško staviti masku na tih par minuta što moram ući u lokalni InterSpar da si kupim namirnice,
unatoč tome što lokalni InterSpar dijeli isti prostor sa restoranom, igraonicom, Cinestarom i kafićem koji su krcati 24/7, a u kojima maske nisu potrebne. roflmao.gif Definiraj mi apsurd. biggrin.gif

Što se pak druge tiče, ta pogotovo nema veze sa koronom. Jednostavno mi je... a ono, što god da napišem, znam da će zvučati otrcano i lame, pa bolje neću,
ali sam prilično siguran kako je barem tebi jasno što mi se mota po glavi i koju 'žicu' mi pogađa.

Aldarion
Posted: Oct 4 2020, 11:25 AM 1249427

The Young Wolf

Haha, istina da ne bi bilo baš nalik tebi na taj se način "obračunavati" s koronom, ali već sam toliko naviknut na ljude koji dijele neke velike citate u vezi toga da sam morao pitati. rofl.gif

Da, s pridržavanjem mjera i njegovim razlozima se potpuno slažem. Doduše, ja minimalno i bez korone odlazim nekamo, ali doista ne bih imao snage sukobljavati se s polovicom društva samo za tih par minuta boravka s maskom u dućanu.

Makar danas putujem vlakom, u tradicionalnoj HŽ-ovskoj četverosatnoj maniri, tijekom čega ću morati čitavim putem imati masku, makar će u vlaku uz mene biti samo kondukter. To bi mi moglo malo krenuti ići na živce. roflmao.gif

Anamil
Posted: Oct 7 2020, 11:22 AM 1249435

Ispod maski barem se ne vidi kada zijevaš eureka.gif
Za neke ljude je bolje da imaju masku, odnosno za njihovu okolinu. Kada vidim kako kašlju kišu, šmrcaju, pljuju .... sick.gif

Anamil
Posted: Oct 15 2020, 10:46 AM 1249440

Zabranjeno pjevanje zbog corone

Da li je moguće da je ovo istina blink.gif ph34r.gif shocking2.gif

Aldarion
Posted: Oct 15 2020, 03:27 PM 1249441

The Young Wolf

Više me ništa ne iznenađuje. Ja se sad moram dva tjedna unaprijed bilježiti za rad u Arhivu, gdje nas smije biti samo 15, dok "mladi" (kako mrzim kad nas se sve naziva tako, pa se onda svima pripisuju i ista ponašanja i interesi!) u redovima mogu navečer čekati za ulazak u pretrpane klubove.

Imrahil
Posted: Dec 3 2020, 12:01 PM 1249468

choban of dunedain

Member No.: 264

Dugo se nisam javljao, jer sam baš zauzet. Radi se iako u realnom sektoru reći radi se jest kao da kažeš odoh prije streljanja. Ne kontajući razne teorije urote, teorije Biblijskog Otkrivenja, vakcincije, masona, ljudi guštera, kao čovik zdrava razuma, akademski obrazovan, i diplomant ulične škole, samo kažem da se treba pridržavati mikrobioloških mjera ukoliko smo to u mogućnosti, biti odgovoran radi naših bližnjih, nastojati izabrati ono najbolje u ovome kosu, takorekuć balansirati na rubu sociološko prilagodljive oštrice.

Zaboraviti na ono što je bilo prije pošasti, i krenuti u novu budućnost. Zanemarili smo duhovno a okrenuli se materijalizmu. Dopustili smo vladavinu nesposobnih i pokvarenih, nijemo gledajući kao hobiti iz Shirea kako Sarumanovi razbojnici preuzimaju vlast.

Dogovorna ekonomija se urušava sama od sebe, poradi mentaliteta neradništva i uhljebništva
sada plaćamo cijenu. Nemam odgovore kakva nas budućnost čeka, dosta je neizvjesna za sve nas, ali bez ljudskosti nema budućnosti za nas.

Wotan
Posted: Dec 28 2020, 08:16 AM 1249485

Brenin Amra

QUOTE (Aldarion @ Dec 27 2020, 07:15 PM)

1. Ja potpuno ignoriram najave Hobita...

2. Doduše, zbog konstantnog bombardiranja brojkama vezanima uz koronavirus čitava televizija mi se ogadila, tako da ne mogu reći ni da gledam nešto drugo na njoj.  sick.gif

1. Ja potpuno ignoriram Hobita. rofl.gif

2. Neki dan otišao ja do staraca, a stari počeo nešto (po svom običaju) besciljno 'vrtiti' programe po TV-u. Zaustavi se odjednom na RTS-u, a ono snimka koncerta Sinana Sakića.
I sad, s obzirom da zna koliko 'obožavam' cajke još od malena, ide ti on mene maltretirati, i pojača TV da čuje susjed na kraju ulice. Ja rekoh, daj stari ne davi, makni to!
Smiluje se on, i krene listati dalje, pa se zaustavi opet, ovaj put na vijestima. 'U posljednja 24 sata testirano je...' Reko', daj jebote, vrati na Sikija. ph34r.gif

user posted image

Inače, kad smo kod toga već, jel' ju možda netko od vas prebolio? Moja iskustva su 7 dana bez okusa i mirisa - što je, istinabog, već dovoljno loše samo po sebi rofl.gif - i malo što drugo.
Bez teškoća sam radio treninge, i išao svaki drugi dan na trčanje u 2-3 ujutro po nasipu na lijevoj obali Drave, tako da ne bi slučajno ispalo da nekoga ugrožavam.

Ostali simptomi nula bodova. Čak ni blago povišena temperatura. Poznajem par kroničnih bolesnika koji kažu da im je bila pakao, ali ja bez za***aje mislim da lakšu bolest nisam u životu prebolio.

Telperion Laurelin
Posted: Dec 28 2020, 08:22 PM 1249486

Anar kaluva tielyanna

Member No.: 2172

1. Mogu reći isto....nekako mi se srozalo mišljenje o filmu kako prolazi vrijeme....bio mi je draži na početku.....
2. rofl.gif
Što se tiče korone, imam različitih iskustava oko sebe. Naš kum je bio ajme 20 dana, u bolnici 7-8, obostrana upala pluća, satralo ga....brat 10 dana fibre i slabosti, obiteljski prijatelj fibra 15 dana, osip, gušeći kašalj, isto katastrofa....drugi prijatelji imali sve moguće simptome koji su prošli i njih i djecu im.
S druge strane, imam i takvih primjera oko sebe kao ti, samo gubitak njuha ili fibra 37.5 tri dana i slabost, glavobolja....
Tako da očito na svakog djeluje drukčije. Činjenica je da mi je definitivno puna kapa brojki i članaka po novinama, pretjerivanja i zaglupljivanja starijeg stanovništva....rodbine koja se boji čestitat Božić najbližima rolleyes.gif
Tako da da, covid news uz bok cajkama 16k3pzb.gif whistling.gif

Imrahil
Posted: Dec 31 2020, 09:18 PM 1249490

choban of dunedain

Member No.: 264

Neću govoriti Sretna, samo ću reći daj više da živimo u ovoj Novoj godini. U mislima sa Petrinjom, Siskom nemam što reći nego da je vrime da krene nabolje.
A sad kako će biti, samo Bog zna.
Puno sreće i zdravlja svim članovima Boarda i njohovim obiteljima.

Edited by Imrahil - Dec 31 2020, 06:20 PM

DarkMayhem
Posted: Mar 12 2021, 10:08 AM 1249509

Polishing my golden throne.

Member No.: 2080

Falite mi ljudi i ostali smilie.gif Mogli bi neki mali council nakon korone?

Anamil
Posted: Mar 15 2021, 12:07 PM 1249513

Kada je to nakon puzzled.gif najavljuju i treći val ... asocijacija na knjigu peti val ...

Varda
Posted: Mar 16 2021, 07:45 PM 1249518

V a l i e

Member No.: 83

😱

145 replies since Oct 2 2020, 01:46 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (10) < [1] 2 3 4 5 6 ... >
Back to Drustveni zivot Boarda